Stravos
Image default
Gezondheid

Behandelingen bij beperking van bewegen

Normaal gesproken gaan onze bewegingen automatisch: we lopen, pakken een pen of trekken een overhemd aan zonder erover na te denken. Na een ongeval, maar ook door ouderdom of ziekte, kunnen bewegingsprocessen echter verstoord of pijnlijk zijn. Het doel van fysiotherapie is pijn te verlichten, mobiliteit te behouden en onafhankelijkheid in het dagelijks leven te bevorderen.

Behandelingen en geneeskunde(Niveau 1) / Veneuze ziekten(Niveau 2)
Fysiotherapie, vroeger fysiotherapie genoemd, levert een belangrijke bijdrage tot de algemene behandeling van talrijke ziekten, letsels en functiestoornissen. In het kader van de revalidatie, bijvoorbeeld na een ongeval of een beroerte, is het vandaag de dag onmisbaar. Maar ook preventieve fysiotherapie heeft effect en kan voorkomen dat lichamelijke beperkingen of pijn ontstaan of terugkomen.

De belangrijkste onderdelen van de fysiotherapie zijn zowel actieve als passieve vormen van bewegingstherapie en fysiotherapie, die bijvoorbeeld massages, warmte- en koudetoepassingen en elektrotherapie omvat. Bij passieve vormen van therapie beweegt de therapeut bijvoorbeeld uw armen of benen, of oefent hij gerichte druk uit op uw spieren. Bij actieve vormen van therapie beweegt u zelfstandig volgens precieze instructies van uw therapeut.

Wanneer wordt fysiotherapie voorgeschreven?
Fysiotherapie is een echt multitalent en wordt op bijna elk medisch gebied toegepast. Voorbeelden zijn:

  • Ziekten van de steun- en bewegingsorganen zoals aandoeningen van de wervelkolom, chronische rugpijn, botbreuken, anatomische malposities, ontstekingsziekten van de gewrichten (bv. reuma).
  • neurologische aandoeningen, in het bijzonder de ziekte van Parkinson, multiple sclerose en beroerten
  • Ziekten van de luchtwegen, met inbegrip van astma, chronische bronchitis of cystische fibrose
  • Arteriële en veneuze vaatziekten, alsmede lymfatische drainagestoornissen
  • Urine- en fecale incontinentie

Heeft u last van bijvoorbeeld lage rugklachten of rugklachten in het algemeen? Kijk dan eens bij SMC Amsterdam.