Stravos
Image default
Woning en Tuin

Verschillende woonstijlen voor je woonkamer

Het inrichten van je woonkamer kan een lastige opgave zijn waar je goed de tijd voor moet nemen. Of je nu een kleine of grote woonkamer hebt, een goede styling is heel belangrijk. Oriënteer je vooraf goed op de verschillende woonstijlen en merken. Bepaald aan de hand daarvan welke woonstijl je graag terug wilt laten komen in je woning. Hieronder lichten we drie verschillende woonstijlen uit. Je hoeft ook niet bij één woonstijl te blijven, er kan met verschillende woonstijlen gecombineerd worden.

 

Een rauw randje met industriële meubels

Industriële meubels kenmerken zich door hun robuuste materialen als metaal, leer en steen. Deze materialen zorgen voor een indrukwekkende uitstraling en bijzonder sfeer in de woning. Door verschillende woonaccessoires toe te voegen zoals zachte kussens in aardekleur breek je de hardheid om zo meer toegankelijkheid te creëren. Daarnaast doen ook kamerplanten het goed. De natuurlijke groene kleur past goed bij de veelgebruikte materialen in de meubels.

 

Strak ontworpen met een moderne uitstraling

Een moderne woonstijl bestaat vooral uit meubels die strak ontworpen zijn en heldere kleuren hebben. Hiermee creëer je een hele eigen sfeer. Kleuren die veel gebruikt worden in de moderne stijl zijn bruin, zwart, grijs en wit. Deze kleuren worden vaak gecombineerd met een accentkleur, die terug te zien is in de accessoires. Contrast is een woord dat vaak samen gaat met een moderne woonstijl. Hou je van veel contrast in huis? Dan is een moderne woonstijl zeker iets voor jou.

 

Natuurlijke kleuren met een Scandinavisch design

De meubels met een Scandinavisch design zijn de laatste jaren erg populair. Dat is niet zo gek want Scandinavische meubels staan bekend om hun strakke ontwerp en hoge kwaliteit aan gebruikte materialen. De meubels hebben vaak lichte en neutrale kleuren om de woonruimte een lichte en ontspannen sfeer te geven. Daarnaast werken veel ontwerpers met hout en andere natuurlijke producten wat een frisse look geeft. De Scandinavische meubels zijn een echte blikvanger voor je interieur.

Weet jij al welke woonstijl bij je past? Een woonstijl is uniek en kun je helemaal zelf samen stellen. Wees niet bang om stijlen met elkaar te combineren.