Stravos
Image default
Woning en Tuin

Tips voor verstopte leidingen en rioleringsproblemen

Rioleringsproblemen kunnen in iedere soort leiding voorkomen. Bijvoorbeeld wanneer de leiding verstopt raakt. Er kunnen dan nare problemen ontstaan waardoor je geen gebruik meer kan maken van de afvoer. Hoe kan je deze problemen voorkomen én oplossen? Wanneer de problemen zelf niet meer op te lossen zijn, kan er een rioolservice ingezet worden. Neem een kijkje op de website van deze rioolservice Breda wanneer je woonachtig bent in de regio Breda.

Het herkennen van een verstopt riool

Wanneer er zich problemen afspelen in het riool, zijn deze niet altijd even goed zichtbaar. Er zijn een aantal dingen waaraan je een verstopt riool kan herkennen. Ten eerste zal het water vaak niet meer goed wegstromen. Er blijft dan bijvoorbeeld een laag water in de douche staan of de wc trekt niet meer goed door. Daarnaast kan het rioolwater ook naar boven komen door de verstopping. Hierdoor kan je een rioollucht gaan ruiken in huis. Wanneer er dus een vieze lucht ontstaat, is dit een goede aanwijzing dat er iets mis is met de riolering.

De verstopping oplossen

Wanneer je vastgesteld hebt dat er sprake is van een verstopping, wil je deze zo snel mogelijk oplossen. Er zijn een aantal manieren waarop je dit zelf kan proberen. Je kan bijvoorbeeld een ontstopper of speciale ontstoppingsmiddelen gebruiken. Pas hier wel mee op. Veel ontstoppingsbedrijven waarschuwen hier voor; soms kan je namelijk de leidingen hiermee beschadigen. Wanneer je gegarandeerd wilt zijn van een goede oplossing, kan je het beste een rioolservice of ontstoppingsbedrijf inschakelen. Deze gebruiken professionele materialen waarmee ze het probleem vast kunnen stellen en reparaties uit kunnen voeren.  Voor spoedgevallen is Goossens rioolservice 24 uur per dag bereikbaar.

Laat de riolering controleren

Nadat de rioolservice de verstopping verholpen heeft, is het ook slim om de riolering te laten controleren. Vooral wanneer je vaker last hebt van verstoppingen of problemen. De riolering kan dan bijvoorbeeld verouderd of beschadigd zijn. Een rioolservice voert dan een inspectie uit en beslist wat het beste plan van aanpak is. Door de riolering te renoveren, zullen er in de toekomst veel minder verstoppingen ontstaan. Het is dan wel belangrijk om goed met de afvoer om te gaan en deze alleen te gebruiken voor water. Bij het doorspoelen van eten, vet of andere voorwerpen zal er sneller een verstopping ontstaan.