Stravos
Image default
Dienstverlening

Plafondverwarming een kansrijk alternatief

Wil jij gaan voor een goedkopere manier van energie en wil je maandelijks besparen op jouw energiekosten? Zoek dan naar de mogelijkheden voor een plafondverwarming. Deze manier van verwarmen kan veel opleveren op het gebied van kosten besparen.

Slimme huizen en instellingen

Voorheen had je overal wel een centrale verwarming, of een radiator. Tegenwoordig kan je alles in huis slim instellen. En daarbij is ook het gebruik van een plafondverwarming in het leven geroepen. Hoort het verwarmen van het plafond niet bij innovatie in het verwarmen?

Wat is plafondverwarming?

Dit is eigenlijk te vergelijken met vloerverwarming, maar dan alleen voor het plafond. Helemaal weggewerkt in het plafond is zonder elementen jouw huis verwarmd. Met het gebruik van elektrische kabels en matten kan je jouw huis evenredig verwarmen.

Voordelen van plafond verwarming

Door het verwarmen van jouw plafond kom je alleen maar voordelen tegen. Het allerbelangrijkste is het evenredig verdelen van warmte in de ruimte. Geen kleine koude hoekjes meer. Elke ruimte kan verwarmd worden zoals jij dat wilt.

Warmte vanuit de breedte van het huis

Ook kom de warmte vanuit de volledige breedte van het huis. Bij het gebruik van radiatoren, komt de warmte vanuit 1 plek, waardoor veel stof kan opwaaien en dit kan allerlei allergieën oproepen.

Betere lucht kwaliteit

De luchtkwaliteit is beter, omdat de luchtcirculatie anders is. Niet alleen wordt warme lucht geforceerd door de gehele ruimte, ook wordt de vochthuishouding van de lucht gecontroleerd.

Infrarood verwarming

Doordat er ook bij plafondverwarming gebruik wordt gemaakt van infrarood plafondverwarming, creëer je een aangename manier van verwarmen. Waarbij er minder energie nodig is om te kunnen verwarmen.

Betere energie conversie

Plafondverwarming werkt met panelen met infrarood verwarming die effectiever zijn dan convectoren en radiatoren. Waar deze warmen vanuit een plek en dit proberen te verspreiden naar de gehele ruimte, gebeurt dit met plafondverwarming direct al over de gehele ruimte. Er is minder energieverlies en dat is mooi voor de portemonnee.