Stravos
Image default
Bedrijven

Welke materialen zijn er voor telefoonhoesjes?

Smartphone hoesje van hard kunststof bieden stevige bescherming. De harde kunststof heeft een perfecte pasvorm zodat het hoesje naadloos en strak om het toestel vast zit. Hard kunststof hoesjes zijn er in veel verschillende uitvoeringen zoals effen kleuren, maar ook leuke prints. Een zacht kunststof telefoonhoesje heeft als voordeel de schok dempende werking en extra grip. Binnen zacht kunststof zijn er nog wel belangrijke verschillen. Zo is er siliconen kunststof en tpu kunststof.

 De eerste is vrij flexibel terwijl de tweede juist wat meer stevigheid biedt. Echt lederen smartphone hoesjes geven net dat beetje meer gevoel van luxe en verfijning. Voor de zakelijke look is een lederen smartphone hoesje echt een aanrader. Echt leder is er in diverse gradaties. Van split leder tot luxe Italiaans kwaliteitsleder. Elk soort leder heeft uiteraard ook zijn eigen prijs. Vuistregel is hoe hoger de prijs, hoe kwalitatiever het leder. Een zeer populair materiaal voor smartphone hoesjes is kunstleer. Imitatieleder is vaak net zo mooi als echt leer, en doet tegenwoordig eigenlijk niet meer onder.

Het materiaal is verkrijgbaar in tal van kleuren en prints of profielen. Zo kan je kiezen voor een effen kunstlederen hoesje, maar ook modellen met bijvoorbeeld een krokodil of slangenprint. Hoesjes van stof hebben extra veel grip en voelen zacht aan. Stoffen zien we niet vaak terug in de collectie telefoonhoesjes bij hoesjesdirect.nl. Telefoonhoesjes van aluminium vallen vaak in het hogere segment, en zijn erg fraai uitgevoerd. Er zijn bijvoorbeeld aluminium bumpers, maar ook backcovers die deels of volledig gemaakt zijn van aluminium.

Extra opties voor telefoonhoesjes

Extra ruimte voor pasjes in je smartphone hoesje is ideaal. Zo kan je je pinpas, rijbewijs, Ov-kaart of schoolpas nooit meer vergeten. Vaak kan je portemonnee hierdoor zelfs thuisblijven. Ruimte voor pasjes vind je doorgaans in bookcases, maar er zijn ook enkele flipcases en backcovers met een vakje voor pasjes. Als je het hoesje stevig wilt sluiten is dit een belangrijke optie. Anders kan het hoesje bijvoorbeeld opengaan in je tas.

Er zijn verschillende sluitingen te vinden in smartphone hoesjes. Vaak is het een magneetsluiting met lipje, maar er zijn ook hoesjes met ingebouwde magneet of een drukknoop sluiting. Ga je naar het zwembad of strand, of gebruik je jouw smartphone wel eens als je in bad zit? Dan is het wel zo veilig om je toestel extra te beschermen tegen waterschade met een waterdicht hoesje. Vaak kan je met deze smartphone hoesjes zelfs onder water filmen! Als je een bookcase te groot vindt, maar toch je volledige smartphone wilt beschermen, is een hoesje met uitneembare backcover een goede keuze. Het binnen hoesje is los te gebruiken zodat je niet altijd gebonden bent aan het volledige hoesje met bookcase. Echter is je smartphone wel weer optimaal beschermd zodra je deze in het boekje plaatst.

https://www.telefoonhoesje.nl/