Stravos
Image default
Dienstverlening

Op welke kosten kan ik rekenen bij het inschakelen van een elektricien?

Voor een grote klus aan elektra kan je ook hoge elektricien kosten verwachten, voor een kleine klus zou je dan ook veel minder verwachten. Dit is niet helemaal waar, ook voor een kleine klus kan je soms ook hoge kosten verwachten, waar de kosten liggen en waar je rekening mee moet houden wordt hier allemaal uitgelegd.

Hou rekening met het uurloon

Het uurloon kan ook sterk verschillen qua kosten. Een beginnend elektricien zal namelijk niet een heel hoog uurloon hebben, dit kan namelijk liggen aan de weinige ervaring die hij heeft en dat hij misschien wel bij een klein bedrijfje werkt. Een elektricien met een aantal jaartjes ervaring zal dus wat meer vragen voor de uren die hij werkt, ook als hij een aantal werknemers in dienst heeft of zelf bij een gemiddeld groot bedrijf werkt kan hij een stuk meer vragen. Elektriciens met al vele jaren ervaring die zelf een groot bedrijf heeft of bij een groot bedrijf werkt kan al snel meerdere tientjes extra vragen. Je hebt ook elektriciens die heel weinig vragen, dit zijn vaak twee tientjes. De kans is groot dat dit zwartwerkers zijn, zwartwerkers wil je het liefst vermijden omdat je niet verzekerd bent als er iets fout gaat en ook is het zo dat ze niet gecertificeerd zijn of iets dergelijks, je bent er dus ook niet zeker van of ze hun werk wel goed doen. Elektriciens die een weinig vragen hoeven geen zwartwerkers te zijn.

Kosten elektricien

Naast het uurloon kan je ook te maken krijgen met voorrijkosten, dit zijn kosten die de elektricien in rekening brengt omdat hij met zijn auto kilometers moet maken, ook benzinekosten zitten hier vaak bij. Dit kan een kleine klus dus al snel duur maken, een elektricien in de buurt zal vaak ook minder vragen en soms helemaal niks. Moet je een groepenkast laten vervangen? De groepenkast zal je ook zelf moeten betalen.