Stravos
Image default
Woning en Tuin

Inbraakbeveiliging met een veiligheidscilinder

Er wordt nogal wat geschreven over veiligheidscilinders. Dit heeft meestal te maken met commerciële reden waardoor er veel verschillende misverstanden kunnen ontstaan. Voornamelijk komt dit doordat het woord veiligheid gebruikt wordt in veiligheidscilinder.

Voor de totaalbeveiliging van je huis is een veiligheidscilinder slechts een component om het veilig te maken tegen bijvoorbeeld inbraak. Het hoofddoel van een veiligheidscilinder is vooral om het kopiëren van de sleutels tegen te gaan. Wanneer je een veiligheidscilinder aanschaft met certificaat kan er geen sleutel bijgemaakt worden.

Verschil tussen een cilinder en veiligheidscilinder

Het grootst verschil van een veiligheidscilinder ten op zicht van een cilinder is dat het kopiëren van de sleutels voorkomen kan worden. Met de aankoop van een veiligheidscilinder ben je ervan verzekerd dat niemand zomaar je sleutel kan kopiëren.

Op deze manier is de kans ook groter dat je niet te maken krijgt met een inbraak zonder enige inbraaksporen.

Tegen het afbreken of uitboren kan een veiligheidscilinder geen volledige bescherming bieden. Wanneer er redelijk wat kracht en geweld wordt gebruikt zal elke cilinder breken.

Optimale beveiliging

Om de veiligheidscilinder optimale beveiliging te geven kan je het de inbrekers moeilijker maken door toegevoegde verstevigingen. Wanneer je besluit te investeren in een veiligheidscilinder is het aan te raden om te kijken naar een degelijk veiligheidsbeslag wat de cilinder zal beschermen tegen het afbreken of uitboren.

Op deze manier investeer je in de inbraak weerstand die de cilinder zal bieden. Let goed op dat bij de aanschaf van de veiligheidscilinder deze voorzien is van een certificaat.

https://www.veiligheidsslotenshop.be