Stravos
Image default
Dieren

Goede voeding voor jouw paard is belangrijk

Paarden hebben een dieet nodig dat bestaat uit vezels, koolhydraten en eiwitten. Het is belangrijk om te weten wat er beschikbaar is in de voeding paard en hoe vaak je dit moet aanvullen. Vezels zijn cruciaal voor het paard omdat het de basis is van hun voedingsbehoeften. Vezels komen vooral in ruwvoer, zoals hooi en gras. Paarden die alleen krachtvoer eten, moeten extra vezels bijvoeren om hun darmflora te ondersteunen.

Koolhydraten zijn energiebronnen voor je paard en worden meestal gevonden in graanproducten en andere granen. Koolhydraten helpen je paard ook om eiwitten op te nemen uit hun voeding. Eiwitten zijn essentieel voor een paard omdat het helpt bij de groei en ontwikkeling van hun spieren, botten en weefsels. Eiwitten worden meestal gevonden in granen, zoals havermout, maïsmeel of luzerne. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je paard genoeg eiwit krijgt om gezond te blijven.

Voeding voor jouw paard bestellen bij Hoveler.nl

Naast voer moet je er ook op letten dat je paard voldoende water drinkt om hydraterende voordelen te verkrijgen. Paarden moeten ook regelmatig wormen en ontwormingsmiddelen krijgen om een goede gezondheid te behouden. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je paard alle voedingsstoffen krijgt die nodig zijn voor de beste gezondheid. Door het voeren van verschillende voedingsbronnen, zoals hooi, gras, granen en andere supplementaire producten, kan je paard genieten van een evenwichtige maaltijd.

Zo kan je terecht bij Höveler wanneer je op zoek bent naar de juiste voeding voor jouw paard. Ook bij vragen of twijfel is het mogelijk om dit aan hun te stellen.