Stravos
Image default
Dieren

auto fotograaf

Tips voor autofotografie

 

Bij het fotograferen van een auto moet je natuurlijk op verschillende dingen letten om de foto zo goed mogelijk te kunnen maken. Naast het hebben van een redelijk goede camera zijn er meer dingen die erg belangrijk zijn en in deze blog zullen er een aantal aandachtspunten naar voren komen.

 

Verlichting

Ten eerste is de verlichting van de foto enorm belangrijk. Hou rekening met het weer, de stand van de zon en hoe het licht op de auto valt. Door hier optimaal gebruik van te maken, zul je een veel beter beeld scheppen van de auto die je wilt fotograferen.

 

Achtergrond

Wat staat er op de achtergrond van de auto? Denk hier goed over na bij het nemen van een foto voor je auto. Natuurlijk gaat de foto om de auto zelf, maar de achtergrond kan veel verschil maken in het totaal plaatje. Denk je bijvoorbeeld in dat je een offroad auto wilt fotograferen die op een doodgewone parkeerplaats staat terwijl je de foto ook daadwerkelijk “offroad” kunt nemen. Zo krijgt de foto meer beleving die ook bij de auto zelf past.

 

Details

Vergeet de details van de auto niet! Door de speciale kenmerken van de auto in detail te fotograferen krijg je niet alleen een beeld van hoe speciaal de auto eigenlijk is, maar het biedt ook afwisseling. Dit geeft meer plezier aan de kijkers, die deze details juist graag willen zien. Ook het interieur hoort hier bij of bijvoorbeeld een speciaal gekleurde remklauw. Geen auto is bijna hetzelfde en daarom zorg je met deze foto dat het naar voren komt wat de auto uniek maakt. Dit wordt ook veel gebruikt ìn de car marketing.

 

Beweging

De auto in beweging fotograferen is nog niet zo makkelijk. Maar heb je het juiste plaatje kunnen schieten, dan heb je wel echt een speciale foto. Je kunt bijvoorbeeld een auto fotograferen die langsrijdt, zodat je aan de wielen ook goed kunt zien dat de auto in beweging is, maar je kunt ook vanuit de auto zelf een foto nemen door uit het raam de wielen en de zijkant van de auto fotograaf 

https://occonline.nl