Stravos
Image default
Eten en drinken

De beste Erwtensoep uit de Hollandse keuken

Een warme maaltijd in de koude maanden

In de koudere maanden smaakt een erwtensoep altijd heerlijk. Het Nederlandse gerecht wat bestaat uit onder andere prei, wortelen, aardappelen en spliterwten. Sinds kort kunt u ook online pastinaak kopen om de soep nog beter te laten smaken. De pastinaak is een echte wintergroente en is iets zoeter dan de oranje wortel. In veel winterse gerechten kunt u de pastinaak toevoegen, of als vervanger gebruiken voor een andere groente. Toch komt de smaak van de pastinaak het beste naar voren in een heerlijke erwtensoep.  De andere groenten zijn ook echte wintergroenten en smaken heerlijk!

 

Pastinaak in de erwtensoep

De pastinaak smaakt een beetje anijsachtig. Een goede pastinaak heeft een harde buitenkant en geen bruine plekken. In de soep maakt het niet zoveel uit als je pastinaak een klein beetje zachter is. De pastinaak is verder ook enorm gezond, met veel vitamine C, vezels en foliumzuren. De pastinaak is bijna in zijn geheel eetbaar. Alleen de bovenkant kan niet gegeten worden. Het is lekker om de pastinaak in kleine stukjes te snijden. U kunt zelfs de schil van de pastinaak eten als deze goed gewassen is.

 

De beste aardappel voor soep

Natuurlijk bevat een echte Hollandse erwtensoep ook aardappelen van Nederlandse bodem. Een mooie aardappel om hiervoor te kiezen is de Agria. Dat komt omdat deze aardappel een goede vastheid heeft voor soep. Hij is niet te hard en zal niet zomaar uit elkaar vallen. Als u niet zeker weet wat voor een aardappel geschikt is voor in de soep, kunt u als veilige optie een aardappel kiezen die ook geschikt zou zijn om te frituren. De aardappel hoort tijdens het koken voor de soep niet kapot te gaan en uit elkaar te vallen.

Overige groenten

Naast de aardappelen en pastinaak zijn de andere groenten natuurlijk ook erg belangrijk. Sinds kort kunt u online alle benodigdheden voor erwtensoep gemakkelijk bestellen. De Nederlandse erwtensoep bestaat voornamelijk uit echte wintergroenten, maar u kunt erwtensoep gerust een tijdje langer eten als u zoveel mogelijk verse groenten van Hollandse bodem gebruikt. Bij een erwtensoep is het belangrijk dat u de spliterwten langzaam kapot laat koken. Op de site van de aardappelshop staat een heerlijk recept voor erwtensoep.

 

Rookworst

Natuurlijk hoort er nog meer in de soep buiten de groenten en aardappelen. Een echte erwtensoep gaat vaak gepaard met een rookworst. Sommige liefhebbers voegen zelfs 2 rookworsten aan de erwtensoep toe maar dat is geheel aan u zelf. We raden u ook om tijdens het koken van het water een paar bouillonblokjes toe te voegen. Vergeet bij het maken van de soep ook niet om het een en ander aan peper en zout toe te voegen.

 

Bestel nu!

U kunt sinds kort verschillende groenten van de beste kwaliteit online bestellen. Deze groenten worden veelal in Nederland geteeld en de aardappelen komen direct van de boer af. Bestel uw groenten nu online voor de beste kwaliteit en de beste prijs. Als u vandaag nog vers bestelt, heeft u morgen de groenten voor een heerlijke erwtensoep op tafel!