Stravos
Image default
Eten en drinken

Wist u hoe heilzaam walnoten zijn voor uw gezondheid?

Als mensen zeggen dat walnoten voedzaam zijn, klinkt deze uitspraak als een understatement, want het soort voeding dat het bevat, kan een voedingsbodem worden genoemd. Walnoten zijn niet alleen droge vruchten; ze zitten boordevol voordelen dat u versteld zult staan. Dus als je nog steeds geen walnoten aan je dieet hebt toegevoegd, dan is het hoog tijd dat je walnoten koopt en ze dagelijks gaat eten. U zult zien hoe ze uw lichaamsfunctie en gezondheid verbeteren.

Hier zijn enkele redenen waarom walnoten bekend staan ​​als een van de gezondste voedingsmiddelen op aarde. Ze bloeden voeding helemaal en je moet zoveel nemen als het te bieden heeft om gezond te blijven.

Antioxiderende eigenschappen

Je gelooft het misschien niet, maar walnoten hebben de hoogste antioxidanten dan welke andere noot dan ook. Je zou het net zo goed de koning van de antioxidanten in de notenfamilie kunnen noemen. Dit komt omdat ze rijk zijn aan vitamine E, melatonine en plantaardige stoffen die polyfenolen worden genoemd en die vrij hoog in de papierachtige schil van walnoten zitten.

Antioxidanten zijn erg belangrijk voor het lichaam. Ze voorkomen dat het lichaam vrije radicalen krijgt die kunnen leiden tot chronische ziekten zoals kanker.

Ondersteunt in hoge mate een goede hersenfunctie

Is het je opgevallen dat de vorm van de walnoten lijkt op de vorm van de hersenen? Het kan toeval zijn, maar het is bekend dat walnoten goed zijn voor de goede werking van de hersenen.

Volgens onderzoek kunnen walnoten oxidatieve schade en ontstekingen in de hersenen verminderen. Het kan ook de leervaardigheden en het geheugen verbeteren. Het is ook bekend dat het angst vermindert en mentale flexibiliteit brengt. Het is ook bekend dat ze de verwerkingssnelheid van de hersenen verhogen.

Geweldige bron van omega-3 vetzuren

Het Omega-3-gehalte is hoger in walnoten dan in elke andere noot. Omega 3 bevat essentieel vet dat erg belangrijk is voor je lichaam. Je kunt een goede hoeveelheid krijgen van walnoten. Dit vet, alfa-linoleenzuur (ALA) genaamd, vermindert het risico op hartaandoeningen met 10%. Walnoten zijn overal gemakkelijk verkrijgbaar. Ook als je online noten bestelt, vind je daar walnoten.

Geweldig middel bij het verminderen van ontstekingen

Ontsteking is een ernstig probleem dat chronische ziekten kan veroorzaken, zoals hartaandoeningen, diabetes type 2, de ziekte van Alzheimer en kanker. Walnoten bevatten polyfenolen die ook kunnen helpen oxidatieve stress en ontstekingen te verminderen.

Houdt je darm gezond

Onderzoek toont aan dat je darmen gezonde bacteriën nodig hebben om een ​​gezonde omgeving te creëren en gezond te blijven. Een ongezonde samenstelling van bacteriën kan leiden tot problemen zoals ontstekingen en het verhogen van het risico op hartziekten, kanker en nog veel meer. Walnoten helpen bij het voeden van de gezonde bacteriën in je darmen.

Speelt een rol bij het verminderen van het risico op sommige vormen van kanker

Het eten van een walnoot rijk dieet kan het risico op bepaalde vormen van kanker helpen verminderen, waaronder borst-, prostaat- en colorectal kankers.

Geweldig voor gewichtsbeheersing

Hoewel walnoten rijk zijn aan voedingsstoffen, wordt er slechts 21% energie uit geabsorbeerd, waardoor walnoten een goede optie zijn om te eten als ze op dieet zijn. Het eten van walnoten kan ook een rol spelen bij het beheersen van uw dieet.