Stravos
Image default
Woningen

Vilt onder stoelen voorkomt krassen

Ben jij de lelijke krassen en sporen op je vloer ook helemaal beu? Gebruik dan vilt onder stoelen om krassen en sporen te voorkomen. Met vilt bescherm jij je vloer tegen sporen en krassen die veroorzaakt worden door het heen en weer schuiven van allerlei soorten meubilair.

Soorten vilt onder stoelen

Er zijn verschillende soorten vilt om je vloer te beschermen. Dit kun je niet alleen onder stoelen plakken, maar bijvoorbeeld ook onder tafels. Je kunt in principe vilt onder elk gewenst meubilair plakken om de vloer te beschermen. Naast zelfklevend vilt onder stoelen, is er ook vilt dat vastgeschroefd kan worden onder het meubelstuk. Er is ook vilt dat vast geklikt kan worden in de stoelpoten. Dit is handig bij bijvoorbeeld stalen stoelpoten die hol van binnen zijn.

Ondergrond

Vilt is onder andere geschikt voor plavuizen, zeil, linoleum en laminaat- of parketvloeren. Bij het uitzoeken van een vloerbeschermer is het van belang om na te gaan van welk materiaal de vloer is gemaakt. Vilt zal namelijk niet gemakkelijk glijden over bijvoorbeeld vloerbedekking.

Als je gebruik maakt van vilt onder je meubilair om je vloer te beschermen is het belangrijk om regelmatig te controleren of het vilt nog op de goede plek zit en genoeg bescherming biedt. Als het vilt namelijk niet meer op de goede plek zit of beschadigd is, kan dit invloed hebben op de mate waarin het krassen en sporen voorkomt.

https://stoeldopshop.nl/pages/vilt-onder-stoel