Stravos
Image default
Vakantie

Culinair genieten tijdens een weekend Apeldoorn

Bent u gek op lekker eten en drinken én op stedentrips? Geniet dan van een weekendje naar Apeldoorn waar u dit goed kunt combineren. Blijf overnachten in Apeldoorn, dan heeft u overdag genoeg tijd heeft om de Veluwe te ontdekken. Maak bijvoorbeeld een mooie wandeling of fietstocht, of verken het nationale park ‘De Hoge Veluwe’. Na een ochtend in de natuur is het tijd voor een uitgebreide lunch met streekproducten! En waar kan dat beter dan bij Le Restaurant?

Lunchen in Apeldoorn

Midden op de Veluwe vindt u Le Restaurant, een ideale plek om te lunchen in Apeldoorn.
U heeft keuze uit à la carte gerechten of uit een uitgebreid lunchbuffet. Het lunchbuffet is gevarieerd en gebaseerd op het seizoen! Geniet van een warm en koud buffet bestaande uit zowel vis-, vlees- als vegetarische gerechten. Een greep uit het aanbod; gerookte zalmzijde, carpaccio van entrecote en gemarineerde seizoensgroenten met kruidenvinaigrette…

Heeft u een voorkeur voor à la carte? Dan heeft u keuze uit heerlijke lunchgerechten, voor de grotere en kleinere trek. Naast standaard klassiekers biedt Le Restaurant ook unieke gerechten aan zoals ‘Broodje Cantharel’, waar de chef-koks in samenwerking met hofleveranciers hun eigen favoriet hebben gemaakt. Waar mogelijk zijn de producten die verwerkt worden in de gerechten van eigen grond en biologisch.

Producten van eigen grond

In de achtertuin van het restaurant kunt u zelf een kijkje nemen in de moestuin. Hier worden groenten en kruiden geoogst waar het restaurant de erkenning van ‘Erkend Veluws Streekproduct’ voor heeft ontvangen. Dit gecertificeerde keurmerk is een initiatief van SPN (StreekProduct Nederland) om echte streekproducten van de Veluwe te stimuleren. De groenten en kruiden worden uiteraard verwerkt in de gerechten. Dat is eerlijk en puur genieten!

Breng een bezoek en ervaar het zelf

Le Restaurant is gevestigd in het pand van Van der Valk hotel Apeldoorn – de Cantharel. De locatie van dit hotel is een groot voordeel voor weekendjes weg. Enerzijds grens het direct aan een groot bos en anderzijds ligt het pand aan de A1. Binnen 10 minuten bent u in het centrum van Apeldoorn, maar u kunt dus ook gemakkelijk een uitstapje maken naar Deventer, Zwolle en Arnhem. Blijft u liever in de omgeving? Het hele jaar door worden diverse activiteiten georganiseerd vanuit het hotel. Van huifkartochten tot wandelingen met de boswachter door het naastgelegen bos. Boekt u compleet verzorgd weekend of trekt u uw eigen plan? Eén ding staat vast: u geniet van een onbezorgd verblijf.