Stravos
Image default
Gezondheid

8 Tips om pigmentvlekken te verwijderen

Pigmentvlekken hebben in het gezicht is uiteraard niet fijn. Vaak oog je door deze vlekken ouder dan je bent. Meestal krijg je deze vlekken ook pas als je wat ouder bent maar als je krijgt wanneer je nog vrij jong bent is dit helemaal niet leuk. Sommige mensen storen er zich dan weer niet aan. Of je er nu van verlost wil geraken of niet, hier zijn 8 tips die je kan toepassen om pigmentvlekken verwijderen mogelijk te maken, van pigmentvlekken creme tot citroen gebruiken.

 

Tip 1 Voorkom met een goede zonnecrème

Pigmentvlekken ontstaan heel vaak door de zon. De conclusie is dus hoe vaker en langer je in de zon bent hoe meer kans je hebt om pigmentvlekken te krijgen. Daarom is het dus belangrijk om beter te voorkomen dan te genezen en een goede zonnebrandcrème te gaan gebruiken. Best kan je gebruik maken van een zonnecrème van minstens factor 30.

 

Tip 2 Blijf van puistjes af

Heb je op jonge leeftijd last van donkere plekken? Dan zal dit waarschijnlijk eerder zijn van te krabben aan puistjes dan door de zon. Spot je een puist? Blijf er dan af en ga er niet zelf aan liggen prutsen.

 

Tip 3 Behandel met Skinlight

Deze pigmentvlekken creme is ideaal voor elk huidtype wegens zijn neutrale PH waarden en gebaseerd op natuurlijke ingrediënten. Smeer 2 keer per dag op een gereinigde huid en binnen de 2 maanden kan jij je pigmentvlekken verwijderen mogelijk maken.

 

Tip 4 Laserbehandeling

Wil je de grove middelen inzetten? Dat kan perfect. Het is veilig, werkt snel en is vrij pijnloos. Let er wel op dat je huid kort na de behandeling wat rood en gezwollen kan zijn. Dit kan je verhelpen door koude pads tegen de behandelde vlekken te houden.

 

Tip 5 Gebruik een gezichtsreinigingsborstel

Deze borstel is ideaal omdat het je huid heel goed reinigt en omdat dode huidcellen heel goed worden verwijderd. Je kan de borstel best elke dag gebruiken en je zal zien dat je heel snel resultaat hebt.

 

Tip 6 Zwangerschapsmasker

Ben je zwanger en heb je last van pigmentvlekken? Dit komt omdat je hormonen uit balans zijn geraakt, ideaal is dan om een zwangerschapsmasker te gebruiken om oestrogeen en progesteron aan te maken.

 

Tip 7 Chemische peeling

Bij een chemische peeling wordt gefocust op de vernieuwing van de huid. Je huid zal dit zelf doen in de 2 weken na de behandeling door lichtjes te gaan vervellen waardoor de pigmentvlekken zullen verdwijnen. Zo’n behandeling duurt ongeveer 1 tot 2 uur.

 

Tip 8 Citroen als pigmentvlekkenverwijderaar

Een handig middeltje dat je waarschijnlijk in huis hebt is citroen. Smeer het sap van een plakje citroen op de huid en laat even inwerken. Spoel daarna met lauw water en smeer een hydraterende crème. Citroen heeft namelijk een uitdrogend effect op je huid en dat willen we natuurlijk ook weer niet!