Stravos
Image default
Gezondheid

Wat is een spiritueel centrum?

Een spiritueel centrum helpt je naar de zoektocht naar jezelf en je spiritueel te ontwikkelen.
Spiritueel ontwaken en nu? Bewustzijn van het Nu-moment aan het ontdekken en wat nu?

Een spiritueel centrum helpt het verruimen van je bewustzijn. Zij bieden cursussen, trainingen maar vooral informatie over hoe je jezelf kan spiritueel ontplooien. 
Zij focussen vooral op het luisteren naar je innerlijke stem. Hoe kan je deze beter horen en hoe kan je vertrouwen op die innerlijke kracht. 
Een spiritueel centrum biedt de mogelijkheid om in alle rust en stilte thuis te komen bij jezelf.

Tevens bieden zij ook allerlei behandelingen aan die jou kunnen helpen tot rust te komen. Of die de stressmomenten wegnemen. 

Een greep uit wat een spiritueel centrum kan aanbieden

Holisme: omvat het alles. Iedereen en alles staat in verbinding met elkaar. Holisme leert je te leven in het nu. Weg met het verleden en heden. Wees bewust in het nu. Bewustzijn van wie je bent.

Leven volgens de 5 holistische principes
Kijk altijd naar het geheel. Alles is verbonden met elkaar en als ofwel lichaam of geest.
Spirituele groei stimuleren door leren
Er bestaat geen goed of slecht
Plaats negatieve gevoelens in een ander perspectief
Leer van jezelf te houden en straal dat ook uit.

Zijnsorientatie: 
Zijnsorientatie biedt een aantal technieken die je kunnen helpen met de ontdekking van jezelf. Je leert te luisteren naar je innerlijke stem. Hoe je rust brengt in je hoofd. Ook hoe je beter kan uitdrukken wat je gevoelens en verlangens zijn. Je berust je in het nu. 

Reiki:
Door een handoplegging wordt de helende energie doorgegeven om je energie weer in balans te brengen. Een behandeling brengt een ontspannen rust met zich mee. Het kan helpen bij stressmomenten, het vermindert pijn, angsten en negatieve emoties. Door stress kunnen allerlei lichamelijke problemen op ons pad komen. Als de stress al wordt vermindert dan verdwijnt uiteindelijk de pijn of andere lichamelijke ongemakken zoals slecht slapen enz…

https://www.zoma-opleidingen.nl/