Stravos
Image default
Verbouwen

Waarom een vloer egaliseren?

De meeste laten hun tegelvloer egaliseren om alle oneffenheden en beschadigingen weg te werken. Tijdens het egaliseren van de vloer wordt de vloer één vlak geheel. Zelfs de voegen tussen de tegels zullen niet meer zichtbaar zijn waardoor de vloer dus lijkt op één groot geheel. Tegenwoordig komen tegelvloer egaliseren niet meer zo vaak voor dit omdat de mensen vaak al speciaal voor tegels kiezen. Maar als je een ouder huis koopt waar je de aanwezige vloertegels niet wil behouden dan is het handig om door middel van egalisatie een nieuwe vloer te maken.

Hoe te werk gaan?

Voordat je eraan begint moeten de tegels goed ontvet worden, vervolgens moet de tegelvloer mat worden geschuurd. Wanneer je de eerste twee stappen hebt voltooid moet je een specifieke primer aanbrengen op de tegels, deze primer zorgt ervoor dat de egaline goed hecht. Na het aanbrengen van de primer is het tijd om de egaline aan te brengen, vaak is het aangeraden om dit te laten doen door een professional omdat tegelvloer egaliseren heel secuur werk is. Het drogen van de egaline kan tot één week duren, vervolgens kun je als laatste stap de vloer afwerken naar keuze.

Zelf egaliseren

Het is ook zeker mogelijk om je vloer zelf te egaliseren, natuurlijk is het dan aangeraden om wel gebruik te maken van professionele materialen. Met de juiste gereedschappen, te werkstelling en materialen kun je jouw tegelvloer egaliseren binnen een mum van tijd.

Een aantal aandachtspunten waar je rekening mee zal moeten houden is de hoogteverschil van de deuren, als je ervoor kiest om de oude vloer weg te halen dan kap je best eerst de voegen los en vervolgens de tegels.

Kosten

Een tegelvloer egaliseren kost gemiddeld tussen de €10,- en €75,- per vierkante meter, dit inclusief met materiaal en manuren. Natuurlijk hangt de prijs van tegelvloer egaliseren af van bedrijf tot bedrijf je kan altijd een offerte aanvragen bij een erkend bedrijf of online een kijkje nemen op de website.

https://www.egaliseer.nl/egaliseren-tegelvloer/