Stravos
Image default
Aanbiedingen

3 tips voor de aanschaf van een nieuwe vaas

3 tips voor de aanschaf van een nieuwe vaas

Ben je pas jarig geweest en heb je enkele sierlijke boeketten ontvangen? Of ben je zomaar door iemand verrast met een mooi bloemetje? Maar heb je niet genoeg vazen in huis om al die boeketjes een mooi plekje te geven? Of heb je nog wel wat vazen staan, maar zijn die allemaal net te groot of te klein voor het bloemetje dat je zojuist hebt gekregen? Grote kans dat je op zoek moet naar een nieuwe vaas (of twee!). Je kunt deze natuurlijk in de winkel kopen, maar ook online. Bijvoorbeeld bij B Living. Omdat de keuze tegenwoordig zo ontzettend groot is, geven wij jou in deze blog drie tips voor de aanschaf van een nieuwe vaas. Lees dus snel even verder!

 

De vorm is bepalend

 

Het belangrijkste aspect van een vaas is misschien nog wel de vorm. Wanneer je de vorm van de vaas niet goed afstemt op het soort boeket dat je wilt presenteren, heb je een grote kans dat jouw boeket er niet mooi in uitkomt. Een bos bloemen van gemiddeld formaat staat bijvoorbeeld het mooist in een cilindervormige vaas. Ook kun je kiezen voor een kruikvaas of een vaas met een wat wijdere bovenkant. Deze laatste is zeer geschikt voor grote boeketten. Heb je liever één enkele, simpele bloem? Kies dan een spiraalvaas of een andere smalle vaas. Zo weet je zeker dat jouw bloemen en boeketten mooi tot hun recht komen!

 

Voor welk materiaal kies jij?

 

Vazen kunnen gemaakt worden van verschillende soorten materialen. Denk bijvoorbeeld aan glas, kunststof of aardewerk. Glas is nog steeds het populairst, maar ook kunststof vazen winnen tegenwoordig aan populariteit. Dit komt omdat kunststof vazen, in tegenstelling tot een glazen variant, onbreekbaar zijn. Handig wanneer je kleine kinderen of huisdieren hebt die nog weleens wat omver stoten!

 

Neutraal of gekleurd?

Tot slot moet je rekening houden met de kleur van de vaas. Veel mensen kiezen voor een transparante of neutrale vaas omdat een boeket op zich vaak al heel kleurrijk is. Door dan ook nog te kiezen voor een gekleurde vaas, kan het geheel wat rommelig en druk overkomen. Wanneer het boeket wat minder kleurrijk is of slechts uit bloemen bestaat in één enkele kleurtint, kan een gekleurde vaas juist wél heel mooi staan. Zorg er dan in ieder geval voor dat je de kleur van de vaas afstemt op de rest van het interieur.