Stravos
Image default
Zakelijke dienstverlening

Waar let je op bij het laten leggen van een gietvloer?

Voor deze blog zijn we op bezoek gegaan bij gietvloer specialist Kleijn Coatings uit Breda. De gietvloer is een vloer die zo’n 15 jaar geleden onder de aandacht is gekomen bij de particuliere gebruikers en sinds dien steeds populairder is geworden. De kans is groot dat je dagelijks over een gietvloer loopt: in de supermarkt, in de garage, in een ziekenhuis, op kantoor of bij de buren thuis. Misschien loop je zelf al een tijdje met het idee om een gietvloer te laten leggen in je reeds bestaande, of nieuwbouw huis. Gietvloeren staan mooi in allerlei ruimtes: de badkamer, de woonkamer, de keuken, slaapkamer of garage. Door de neutrale maar toch sfeervolle uitstraling van de vloer, kan je er verschillende stijlen mee combineren.

Maar een gietvloer kan ook nadelen hebben als je het niet goed aanpakt” – zegt Kevin Kleijn, eigenaar van Kleijn Coatings. “Omdat de vraag steeds groter wordt zie je dat er allerlei partijen ontstaan die beweren dat ze een goede gietvloer kunnen leggen terwijl dit een specialisatie is die je echt moet leren en waar je je als bedrijf in moet verdiepen. Zo zijn er veel kleine bedrijven die vanuit Polen hierheen komen om goedkoop gietvloeren te leggen en daarna weer te verdwijnen. Wat je vaak ziet is dat er na een korte periode kleine scheurtjes in de vloer komen. Echter, doordat de partij niet meer te bereiken is, zit jij als particulier met de gebakken peren.”

De eerste tip van Kevin is dan ook om enkel je vloer te laten leggen bij een gerenommeerd bedrijf waarbij je kan zien dat ze ervaring hebben (een portfolio of bijvoorbeeld online reviews). Een ander goed signaal is als de partij een showroom heeft waar je naartoe kan komen, daarbij zie je namelijk dat ze ervaring hebben in wat ze zeggen te doen.

Kevin: “de tweede tip die ik de lezers mee wil geven, is om heel goed na te denken over de kleur en het patroon van de vloer. We krijgen regelmatig bezoekers in de showroom die aangeven een roze glittervloer te willen. Afhankelijk van de ruimte adviseren we om er nog eens goed over na te denken. Wanneer de vloer eenmaal ligt, kan hij niet meer veranderd worden namelijk. En hoe leuk een roze glittervloer nu op dit moment ook lijkt, smaak verandert gedurende de jaren haha.”

 

gietvloer showroom