Stravos
Image default
Aanbiedingen

Drie eenvoudige recepten met chocolade

Chocolade: we kunnen er geen genoeg van krijgen. Of je nu gek bent op chocoladerepen of juist liever een bonbon eet: chocolade is altijd lekker. Er bestaan ook eindeloos veel lekkere recepten met chocolade. In deze blog geven we je de recepten voor drie simpele, maar ontzettend lekkere chocoladebaksels. Wil je alvast chocolade bestellen voor de recepten? Bekijk dan eens de webshop van CandyOnline.

Kleine pretzels met chocolade

Dit recept is ontzettend lekker én ontzettend eenvoudig. Het enige wat je nodig hebt zijn gezouten pretzels en chocolade in een smaak naar keuze. Leg de pretzels op wat bakpapier en smelt de chocolade au bain-marie. Schenk daarna de gesmolten chocolade over de zoutjes heen en laat het afkoelen in de koelkast. Halfuurtje wachten en smullen maar!

Gepofte rijst rotsjes

Ook voor dit recept heb je maar twee ingrediënten nodig: witte chocolade en gepofte rijst. Smelt chocolade au bain-marie. Zodra alle chocolade gesmolten is, voeg je de gepofte rijst toe. Meng alles goed door elkaar en schep met een lepel kleine hoopjes op een stuk bakpapier. Laat alles stollen en afkoelen. Eet smakelijk!

Rocky Road met verschillende toppings

Rocky Road is een ontzettend lekkere en vrolijke snack om te maken. Je hebt voor dit recept verschillende soorten chocolade nodig, bijvoorbeeld puur, wit en melk. Daarnaast heb je verschillende toppings nodig. Dit kunnen noten, koekjes of stukjes karamel zijn. Maar ook speculaas, snoepjes of M&M’s kun je prima gebruiken voor dit recept: kies vooral wat jouw voorkeur heeft.

Smelt de chocolade apart van elkaar. Bekleed daarna een bakvorm met bakpapier. Giet de chocolade er overheen en maak met een stokjes swirls door de chocolade heen. Verdeel dan alle toppings over de bakvorm en duw deze in de chocolade. Daarna is het belangrijk om even te wachten. Zet de bakplaat in de koelkast en laat het minimaal 20 minuten afkoelen. Zodra de chocolade is afgekoeld en hard is geworden, kun je het in stukjes breken. Bij Rocky Road hoeft dit juist niet netjes te zijn. Ongelijke stukjes met verschillende toppings maken dit extra leuk. Geniet van je heerlijke chocolade!