Stravos
Image default
Financieel

Met een trading bot ligt je cryptohandel nooit stil

Eén van de grootste voordelen, en ook nadelen, van handelen op de cryptomarkt is dat je werkzaam bent in een branche die nooit stil ligt. Het gaat gewoon door, ook met feestdagen, ’s nachts en in het weekend. Er is namelijk altijd wel ergens iemand op de wereld met crypto’s bezig. Dit 24/7 karakter geeft je de mogelijkheid om veel te handelen, maar dat betekent ook dat je altijd achter je computer zou moeten zitten. En dat kan natuurlijk niet, want het leven gaat ook verder. Je moet eten, slapen en sociale contacten onderhouden. Daarom is een trading bot zo handig, want deze neemt jouw werk over als je er niet bent.

Handelssoftware voor de cryptomarkt

Algoritmische handelssoftware bestaat al een tijdje en wordt in veel mindere mate ook gebruikt op de traditionele handelsmarkt. Deze is echter niet altijd geopend en dat betekent dat de behoefte naar dit soort software daar veel minder is. De cryptomarkt is juist ideaal voor trading bots, omdat deze altijd geopend is. De handelssoftware zoals Smart Crypto Bot is daar dan ook aanzienlijk beter te betalen. De crypto trading bot kijkt naar de trends op de cryptomarkt en staat in contact met één of meerdere exchanges. Jij geeft aan wat je wilt dat de bot doet en deze instructies zullen exact worden uitgevoerd. Jij hebt een automatische piloot voor als je er niet bent.

Winst maken met je handelssoftware

De reden waarom je winst kunt maken met dit soort crypto handelssoftware is omdat je meer tijd op de markt door kunt brengen en niet omdat deze software een wondermiddel is. Het is een programma dat nog altijd jouw instructies opvolgt en dat niet zelf beslissingen kan maken of een winstgevende deal kan besluiten af te sluiten. De manier om winst te maken met een trading bot is dan ook door goed over de instellingen na te denken en deze regelmatig aan te passen op de veranderende situatie.

Geen emotionele beslissingen meer

Als handelaar op de cryptomarkt weet je als geen ander dat emoties soms tot slechte beslissingen kunnen leiden. Ook vermoeidheid speelt daar een grote rol in. Een trading bot kan je de rust geven die je nodig hebt om dagelijks fris en positief op de markt te staan. Het neemt je zaken waar als je er niet bent en is als een automatische piloot. Zo lang je geen wonderen verwacht, kan de trading bot jouw leven aanzienlijk gemakkelijker maken.