Stravos
Image default
Gezondheid

Jongeren veel op social media

Veel jongeren hangen vaak uren op de bank of in bed. Dit doen ze niet omdat ze moe zijn maar omdat ze op hun telefoon zitten. Via hun smartphone kijken ze dan naar Instagram, YouTube of TikTok. Het idee achter deze social mediaplatformen is om de gebruiker zo lang als mogelijk vast te houden en te entertainen.

Het verdienmodel

Hoe langer een gebruiker namelijk blijft, des te meer advertenties er getoond kunnen worden. Dit is het verdienmodel van de platformen. Als gebruiker is het belangrijk dat jij dit weet. Gebeurd het niet wel eens dat je er eigenlijk langer op zit dan je eigenlijk had gewild? Ja. Dat is iets wat veel mensen gebeurd.

Een ander probleem

Een ander probleem wat zich voordat door dit gebruik van social media, is dat mensen veel meer andere mensen zien. Zij zien dan veel meer mooie mensen en krijgen dan vervolgens een slecht zelfbeeld. Het gevolg mensen worden depressief of willen te veel doen. Het gevolg psychiaters zitten met lange wachtlijsten en met name dames krijgen last van anorexia. Dit is natuurlijk vreselijk. Kijk je mag zeker iets doen aan je lichaam door te sporten of gezond te eten. Maar niets meer eten of te veel sporten is ook niet goed. Een voedingschema kan de lijn bepalen die precies goed is. Je haalt met een voedingschema het beste uit jezelf en zorgt er aan de andere kant voor dat je niet gek of ziek wordt. Hoe beter je je aan het voedingschema houdt des te beter het resultaat zal zijn.

https://web-wings.nl/