Stravos
Image default
Auto's en Motoren

Rijden met een aanhangwagen

Sommige mensen weten het niet eens. Maar wist je dat je een speciaal rijbewijs nodig hebt om met grotere aanhangwagens te rijden. Voor de nieuwe generatie geldt zelfs dat zij niet met een aanhangwagen mogen rijden zonder een speciaal BE rijbewijs. Dit BE rijbewijs is een toevoeging op het B rijbewijs. De meeste mensen hebben het B rijbewijs wel al gehaald. Dit is namelijk het gewone rijbewijs.

Je mag wel een scooter besturen

Bij dit rijbewijs krijg je wel ook meteen het AM rijbewijs bijgeschreven. Dit zorgt ervoor dat je hier dus niet speciaal extra rijlessen en dus extra geld voor hoeft uit te geven.

Het aanhangwagen rijbewijs halen

Wanneer je dus spullen naar het milieupark wilt brengen dan kun je ervoor kiezen om een aanhangwagen te huren. Het voordeel hiervan is dat je veel meer mee kunt nemen en dat je auto niet zo vies wordt. Maar let er dus goed op dat op jouw rijbewijs is aangegeven dat je wel een aanhangwagen mag rijden. Mocht dit niet zo zijn dan kun je een boete verwachten. Dit wil je natuurlijk niet. Wanneer je toch vaker met een aanhangwagen zal gaan rijden dan is het wellicht verstandig om een aanhanger rijbewijs in bijvoorbeeld Maastricht te halen. Met het aanhanger rijbewijs uit Maastricht kun jij dan vervolgens altijd mensen helpen met het vervoeren van zware dingen. Bovendien kan het ook handig zijn om mensen te helpen met een aanhanger tijdens de verhuizing. Maar check dus twee keer je rijbewijs voordat je een aanhanger huurt. Want anders heb je echt geldt weggegooid.

https://cordewenerscholing.nl/aanhanger-rijbewijs-maastricht/