Stravos
Image default
Horeca

De Indonesische restaurants Rotterdam

Indonesisch eten verwijst naar gerechten uit Indonesië. Indonesië bestaat uit honderden kleine eilanden met allemaal hun eigen Indonesisch specialiteiten. Om deze reden is er niet maar een standaard Indonesisch keuken, maar allemaal verschillende Indonesisch keukens. Om deze reden is het soms lastig om onderscheid te maken in echte Indonesische gerechten en Indische gerechten die door het westen aangepast zijn. We geven hieronder iets meer geschiedenis over de Indonesische keuken en de beste Indonesische restaurants in Rotterdam.

De geschiedenis van Indonesische keuken in Nederland

Nederlanders kennen de Indonesische keuken als de beste. Dit komt omdat Indonesië vroeger een Nederlandse kolonie, hierdoor hebben veel Nederlanders voorouders die uit Indonesië kwamen. De Indonesische keuken is vooral van ouder op kind doorgegeven en daardoor zijn er veel versies van de verschillende soorten Indonesische gerechten. Na de Japanse bezetting in de tweede wereldoorlog is Indonesië onafhankelijk geworden van Nederland.

 

Indonesische restaurants Rotterdam

In Rotterdam kan je veel verschillende soorten keukens vinden. Je hebt Italiaanse, Arabisch, Turks, Chinese, Japanse en Spaanse keukens, maar je vind er ook een ruim aanbod aan Indonesische restaurants in Rotterdam. Zo heb je bijvoorbeeld Sari Koering een Indonesische familie restaurant, waar ze met echte authentieke Indonesische kruiden en smaken werken. Dit familie restaurant voelt voor veel mensen als thuis komen, met een gevarieerde kaart en heerlijke familie gerechten. Indonesische restaurants Rotterdam zijn er in overvloed je moet alleen de juiste voor jouw vinden.

https://restoranto.com/nl/indonesische-restaurants-rotterdam/