Stravos
Image default
Rechten

Een corona boete? Aanvechten met jurist blijkt kansrijk!

Heb jij in de afgelopen periode een boete ontvangen omdat je een van de coronamaatregelen niet hebt nageleefd? Dan ben je zeker niet de enige. Er zijn namelijk meer dan 46.000 landelijke coronaboetes uitgedeeld. Deze boetes variëren van het niet dragen van een mondkapje tot het overtreden van de avondklok. Uit een onderzoek van de NOS blijkt echter dat een corona boete aanvechten met jurist kansrijk blijkt te zijn. Een groot gedeelte van de boetes zijn namelijk rechtsgeldig niet in orde, wat betekent dat je deze juridisch gezien niet hoeft te betalen.

Corona boete aanvechten met jurist

Een corona boete aanvechten met jurist kan ervoor zorgen dat jouw boete wordt verworpen. Dat betekent dat je de boete niet meer hoeft te betalen. Als je het niet eens bent met de coronaboete die je hebt gekregen is het zinvol om dit te melden. Let wel op, bezwaar maken op de corona boete dient binnen de wettelijke termijn van 14 dagen te gebeuren.

Waarom boete?

Van de ruim 46.000 coronaboetes die zijn uitgedeeld in Nederland, betreft 70% van dit aantal een boete voor overtreding van de noodverordening. Ongeveer 20% werd uitgedeeld aan mensen die de avondklok niet naleefden. De rest werd uitgedeeld aan mensen die geen mondkapje droegen in het openbaar vervoer. Als jij een boete hebt gekregen en het hier niet eens bent, kan de corona boete aanvechten heel zinvol zijn. Een jurist gaat dan kijken of de boete rechtsgeldig is.

https://stichtingcoronaonderzoek.nl/corona-boete-aanvechten/