Stravos
Image default
Auto's en Motoren

Jouw sloopauto exporteren of niet?

Wil je jouw sloopauto verkopen Rotterdam? Als je in de buurt van Rotterdam woont, is het mogelijk ook interessant om eens naar opkopers uit het buitenland te kijken. Met name de opkopers in Duitsland hebben wellicht oren naar de koop van jouw sloopauto. Maar, is het aan te raden om jouw sloopauto te exporteren? Of kun je er beter voor kiezen om jouw auto gewoon aan een opkoper bij jou uit de buurt (in Nederland) te verkopen? Je leest er meer over in dit artikel!

Wet- en regelgeving

Zit er echt een verschil tussen het exporteren van een sloopauto of niet? Nou, als je jouw auto gaat exporteren, heb je met het nodige papierwerk te maken. Een opkoper kan dit werk voor je uit handen nemen, maar dan zit je alsnog mogelijk met gebrekkige communicatie te maken. Indien je besluit om je sloopauto te exporteren, moet je dus goed rekening houden met de wet- en regelgeving. Het gaat hierbij niet alleen om de wet- en regelgeving in ons land, maar ook met de wet- en regelgeving in bijvoorbeeld Duitsland.

De hoogste prijs

Als je jouw sloopauto gaat verkopen, wil je hier uiteraard zoveel mogelijk geld voor ontvangen. De ervaring leert dat je het beste bod krijgt van opkopers bij jou uit de buurt. Waarom? Omdat deze opkopers in dat geval nagenoeg geen reisafstand kennen. Tijd is geld, waardoor zij ook een iets hoger bod op jouw sloopauto uit kunnen brengen. Durf in ieder geval te onderhandelen met opkopers. Op die manier kun je mogelijk nog een iets hoger bedrag voor jouw sloopauto ontvangen. Neem contact op met je verzekeringsmaatschappij

Wil je jouw schadeauto verkopen? Neem dan voor de zekerheid ook contact op met jouw verzekeringsmaatschappij. Mogelijk geeft de verzekeringsmaatschappij aan dat je jouw eigen schadeauto niet mag of niet kan verkopen. Vraag ook voor de zekerheid na of het überhaupt volgens hen mogelijk is om de sloopauto te exporteren. Al met al is het mogelijk om een schadeauto te exporteren. Of dit ook de meest handige keuze is? In veel gevallen kan daarover gediscussieerd worden.