Stravos
Image default
Dienstverlening

Bevallen met TENS? Huur het apparaat via MaMMaTENS

Ga jij binnenkort bevallen en zit je te denken aan TENS huren voor bevalling? Uitstekend idee. Bij MaMMaTENS heb je de keuze uit diverse TENS apparaten om de bevalling mee te ondersteunen. De MaMMaTENS apparaten zijn speciaal ontwikkeld voor ondersteuning tijdens de bevalling. Er zijn twee huuropties: huur per dag of huur voor een periode van 6 weken.

Hoe kan TENS jou helpen tijdens de bevalling?

Vraag jij je af wat TENS is, wat het precies doet en hoe het jou kan helpen tijdens je bevalling? Dat zullen we uitleggen. TENS, dat staat voor Transcutane Elektrische Neuro Stimulatie, is een moderne vorm van pijnbestrijding. De pijn wordt bestreden op basis van elektrostimulatie, oftewel milde elektrische stroomsignalen. Naast pijnverlichting tijdens de bevalling kan TENS ook goed de ongemakken van misselijkheid tijdens de zwangerschap bestrijden en ondersteuning bieden na de bevalling. De MaMMaTENS apparaten zijn speciaal ontwikkeld voor ondersteuning tijdens de bevalling. Naast het inzetten van TENS rond de zwangerschap helpt TENS ook uitstekend tegen acute en chronische pijn zoals rugpijn, hoofdpijn, nekklachten, gewrichtspijn en overige pijnklachten. Voor het behandelen van deze klachten zijn er diverse TENS apparaten op de markt.

Elektrostimulatie zorgt voor verstoring van de pijnprikkel

Zoals gezegd werkt TENS dus op basis van elektrostimulatie. Dat gaat als volgt in zijn werk: aan het TENS apparaat zijn twee snoeren bevestigd. Aan de uiteinden van deze snoeren zijn op hun beurt elektroden bevestigd in de vorm van speciale pleisters. Deze pleisters, oftewel de elektroden, plak je op de huid van je rug. In de gebruiksaanwijzing die is toegevoegd bij het TENS apparaat staat duidelijk beschreven op welke precieze plek de pleisters dienen te zitten. De beschrijving wordt ondersteund door middel van afbeeldingen, om het zo nog duidelijker te maken.

Op het TENS apparaat, een klein handzaam apparaatje dat eenvoudig is in gebruik en wat mobiel is, start je een behandeling op. Je kan kiezen uit verschillende programma’s. De intensiteit van de elektrische stroomsignalen kan je zelf instellen. De elektrische stroomsignalen zijn volkomen veilig voor de baby en voor jou. Ook worden ze niet als pijnlijk ervaren, ze geven een licht kriebelend of tintelend gevoel.

Vergoedingen op het TENS apparaat

Bestaat er een vergoeding voor TENS bij bevalling? Dit hangt af van de zorgverzekeraar en het type verzekering. Bij meerdere zorgverzekeraars wordt een vergoeding op TENS gegeven bij een aanvullende verzekering. Voor meer informatie kan je contact opnemen met je zorgverzekeraar of het overzicht van vergoedingen bekijken op de website van MaMMaTENS.

https://www.mammatens.nl/