Stravos
Image default
Electronica en Computers

Wat kan je allemaal met een drone?

Wanneer is een drone geschikt voor het luchtruim?

Een belangrijke vraag waar veel mensen die net beginnen met drone vliegen mee kunnen zitten is de volgende. Wanneer is een drone eigenlijk geschikt voor het luchtruim? Het is een vraag waar zelfs mensen in de hoogste kringen zich nog altijd over buigen. Er gaan namelijk stemmen op om eindelijk eens duidelijke, internationale criteria hiervoor op te stellen. Dit betekent echter niet dat alle huidige drones die op de markt zijn daardoor waardeloos zijn. Het is zelfs zo dat een goedkope drone al heel veel voor jou als liefhebber van het dronevliegen kan betekenen. Zeker wanneer je de juiste kiest. Denk hieraan bij het drone kopen.

Ontwerpregels opstellen

Waar het de meeste internationale organisaties vooral om gaat, is dat er eenheid komt in het ontwerp van de geschikte drones. Het is op dit moment immers zo dat heel veel verschillende soorten toestellen als een drone worden aangemerkt. Dit geldt niet alleen voor de drone met camera, maar zeker ook voor allerlei andere varianten zoals DJI drones. Je kunt dit ook zien wanneer je zelf op zoek gaat. Kleine toestellen die je in de speelgoedwinkel heten net zo goed drones als de grote en uitgebreide modellen die je in een specialistische webshop kunt vinden. In dat opzicht is het plan goed te begrijpen.

Mogelijkheden

Wanneer een universele regelgeving voor drones die geschikt zijn voor het luchtruim van de grond komt, dan wordt het ook eindelijk goed mogelijk om de mogelijkheden die de toestellen bieden te verkennen. Zo kan bijvoorbeeld bepaald worden hoe ze kunnen opstijgen, wat ze allemaal wel en niet kunnen en waar ze nu eigenlijk wel en niet moeten kunnen vliegen. Dit maakt het voor hobbyisten die films en foto’s met hun drone met camera willen maken gemakkelijker. Het maakt het ook gemakkelijker voor ondernemers om een bedrijfje op te zetten met hun drone als belangrijkste bedrijfsmiddel daarbij.

Als hobby

Ook maakt dit het gemakkelijker voor mensen die een drone als hobby hebben. Of je nu een drone met camera hebt of een drone waarmee je meedoet aan races maakt daarbij geen verschil. Alles kan nu eenmaal net iets gemakkelijker in goede banen worden geleid wanneer er meer duidelijkheid komt. Organisaties zoals de Amerikaanse FAA zijn hier dan ook sterk voor en hopen dit zo snel als mogelijk realiteit te kunnen maken. Tot die tijd zal het echter nog zo zijn dat er veel verschillende varianten op de markt zullen blijven verschijnen. Een goedkope drone kan dan dus voorlopig de beste oplossing zijn.

Hulp bieden

De meest organisaties en fabrikanten roepen enthousiastelingen op om zich met het opstellen van de regels te bemoeien. Juist door ervaringen van mensen die veel met drones werken te gebruiken is het gemakkelijker om tot goede oplossingen te komen. Wanneer je dus al veel met drones hebt gevlogen, dan weet je zelf mogelijk ook het één en ander dat hieraan kan toevoegen. Denk bijvoorbeeld eens aan de mogelijkheden en de obstakels die je tegen kwam toen je met je drone met camera wilde gaan vliegen om de mooiste beelden te maken. Dit gaat immers soms heel gemakkelijk, maar soms ook niet.

https://www.dronekiezer.nl/drones/