Stravos
Image default
Electronica en Computers

Belangrijke eisen van een gaming laptop

Als u op zoek bent naar een nieuwe gaming laptop, is de kans groot dat u het moeilijk heeft. De laptop moet beschikken over een goede grafische kaart, een snelle CPU en voldoende RAM om uw favoriete games te kunnen draaien. Hieronder zetten wij de eisen op een rij die een goede gaming laptop moet hebben.

Grafische kaart

De grafische kaart is het belangrijkste onderdeel van uw laptop. Die doet al het zware werk voor u. U hebt een krachtige grafische kaart nodig voor het spelen van games en het bekijken van films. Er zijn momenteel de beste games op de markt, dus u moet er een kiezen die het beste bij uw behoeften past. Enkele populaire zijn de Nvidia Geforce GTX 690, GTX 880M, GTX 960M en GTX 1050 Ti.

CPU (Processor)

CPU’s zijn verantwoordelijk voor de kernfuncties van uw computer, zoals het verwerken van gegevens, het weergeven van beelden en het starten van toepassingen. Er zijn twee soorten CPU’s: Intel(R) Core(TM) i5 of i7 processor en AMD(R) FX/X serie processoren. Het verschil tussen beide zit in hun kloksnelheid en fysieke grootte. Hoe hoger de kloksnelheid, hoe sneller de processor loopt; maar een groter formaat betekent dat er meer warmte wordt gegenereerd door het draaien van een CPU, wat mogelijk niet geschikt is voor gaming laptops met kleine interne ruimtes die stil moeten draaien zonder oververhitting. Het is dus altijd het beste om uit deze twee CPU-types te kiezen, afhankelijk van wat u van uw laptop verlangt: respectievelijk Intel Core i5-5200U / i7-5600U of AMD FX-4500U / FX-5500U (tenzij u op zoek bent naar een ongelooflijk krachtige gaming-laptop). Een goede CPU moet een soort vloeiende beweging kunnen weergeven wanneer u zich in een spelomgeving beweegt.

RAM (Random Access Memory)

RAM is een type geheugen dat gegevens vasthoudt in het RAM van de computer. Het wordt door de CPU gebruikt om nieuwe informatie op te slaan en toepassingen uit te voeren. De hoeveelheid RAM-geheugen die u nodig hebt, hangt af van hoeveel gegevens u zult opslaan en hoe vaak u deze zult gebruiken. Sommige laptops hebben 8 GB of meer. Laptops met 8 GB of meer slaan al uw gegevens in één keer op, terwijl laptops met minder RAM-geheugen achtereenvolgens moeten worden geopend. Hoe beter het RAM-geheugen van de laptop, hoe sneller hij toegang heeft tot de informatie op de harde schijf en zonder problemen aan meerdere programma’s tegelijk kan werken. Als u bijvoorbeeld een spelprogramma draait, zal het alle beschikbare RAM gebruiken om soepel te draaien; maar als u Photoshop gebruikt om foto’s te bewerken, hebt u misschien maar 4 GB nodig, zodat de CPU van uw laptop beide taken zonder problemen kan uitvoeren (mits uw laptop voldoende RAM heeft).

Batterijduur

Als u van plan bent lange tijd video’s af te spelen of veel online video-inhoud te bekijken, dan is een grotere accu essentieel voor de levensduur van uw gaming laptop. Een grotere accu betekent dat er minder kans is dat de laptop uitvalt door een lage stroomtoevoer van de processor(s). De levensduur van de batterij varieert afhankelijk van het model van uw specifieke laptop en de processor(s), wat een nauwkeurige berekening moeilijk maakt en tijdrovende tests vereist.