Stravos
Image default
Bedrijven

Slot openen met een paperclip? Het is moeilijker dan je denkt!

Om een slot te openen met een lockpick set is veel geduld nodig. Naast het feit dat je blindelings te werk gaat is het ook nog eens zo dat de sleutel ingang zo klein is dat je er amper de ruimte hebt om er te bewegen.

Als je dan toch blindelings met de lockpick de pinnen weet te vinden dan is het nog maar de vraag of je de unieke verschillende hoogstes van de pinnen weet na te bootsen zoals die normaal zitten wanneer de sleutel wordt ingevoerd.
 

Moeilijkheidsgraad van lockpicking

Dit is een combinatie met vele mogelijk heden de meeste sleutels ondersteunen namelijk een hoogte verschil van 0 tot 10 en dan zijn er 5 pinnen reeksen. Dus dat is dan als ik het goed heb een combinatie mogelijkheid van 10x10x10x10x10. Dat is heel wat priegel werk eer dat je al die combinaties heb uit geprobeerd. En dat allemaal op zo’n kleine schaal en blindelings? Dat lijkt onmogelijk.
 

Blijf proberen!

De beoefenaars van lockpicking denken hier anders over en zien het als een uitdaging om de juiste combinatie te vinden die het slot doet openen. Je hoeft ze namelijk niet alle 100.000 uit te proberen. Er is namelijk een foefje die het je wat makkelijker maakt.

Wanneer je namelijk een kleine druk uitoefend met een andere tool die ook altijd geleverd wordt met een lockpick set ten minste als je bij lockpicks.nl besteld. Dat is de tension wrench, de tension wrench is een hulpmiddel dat gebruikt wordt om een roterende druk uit te oefenen op het slot. 

https://www.youtube.com/watch?v=Uc70gqi3jgc