Stravos
Image default
Vervoer en transport

Tips voor een groene verhuizing

Ja, we moeten er echt aan geloven. We moeten allemaal wat zuiniger op onze aarde zijn. En toch klinkt groen verhuizen natuurlijk raar, u gebruikt veel verpakkingsmateriaal (plastic, dozen, etc.) en u rijdt veel kilometers. Daarom geven wij van Verhuisbedrijf Snelle Jongens een paar tips op uw verhuizing zo verantwoordelijk en milieuvriendelijk te laten verlopen.

Elektrisch rijden

Elektrische auto’s worden steeds populairder dus waarom geen elektrische auto voor de verhuizing een gebruiken?! Omdat de elektrische auto’s nu al een paar jaar op de markt zijn, heeft de technologie van het elektrisch rijtuig zich sterk verbeterd. Waardoor de actieradius zich al zo heeft vergroot dat de kilometers voor een verhuizing absoluut geen probleem zijn!

Inpakmateriaal

Om glazen mee te nemen zonder dat ze breken zou men vaak noppenfolie of wikkelfolie gebruiken. Noppenfolie en Wikkelfolie zijn van plastic gemaakt, waardoor het niet goed voor het milieu en uw portemonnee zijn. Een andere optie hiervoor zouden bijvoorbeeld handdoeken, kussens, knuffels en oude kranten zijn. Hierdoor hoeft u niet apart nog een keer Inpakmateriaal te gebruiken. Daarnaast scheelt het ook ruimte omdat u bijv. uw kussens op de plekken plaatst, waar anders plastic zou zitten, dus scheelt het ruimte.

De Verhuisdozen

Voor een verhuizing zijn heel veel dozen nodig. En als u erbij nadenkt, is het een verspilling van goed karton en papier. De meeste mensen gebruiken deze dozen 1 keer en laten ze dan boven op zolder liggen zodat ze misschien over 20 jaar geen nieuwe dozen hoeven te kopen, of de goede dozen waar niks mis mee is, worden zo in de papiercontainer gegooid. Wat natuurlijk zonde is. Het is beter om een paar kunststof dozen te kopen, die u later ook nog voor andere gevallen kunt gebruiken. Als u toch liever de traditionele verhuisdozen wilt gebruiken, kan dat natuurlijk ook. Geef de goede dozen na uw verhuizing door aan iemand anders die ook gaat verhuizen.

Apparaten en meubels

Bij goede apparaten en meubels die u niet meer nodig heeft, is het natuurlijk beter als ze worden gerecycled dan dat ze weggegooid worden. De beste optie is het net zoals bij de verhuisdozen, dat ze door een ander persoon worden nog een keer gebruikt worden.

Conclusie

Het is zeker mogelijk om de verhuizing milieuvriendelijk en verantwoordelijk te laten verlopen. Dit kan ook omdat door een aantal verhuisbedrijven al elektrische verhuiswagens ter beschikking worden gesteld. Naast de verhuisbedrijven heeft u het zelf natuurlijk ook voor een groot deel in de hand hoe groen uw verhuizing zal verlopen. Ontdekt u ons veelzijdige aanbod op onze website.

https://verhuisbedrijfsnellejongens.nl/