Stravos
Image default
Banen en opleidingen

Stafmedewerker OPA, focus op digitalisering en school/vorming

Functie

Rode Kruis-Vlaanderen is op zoek naar excellente medewerkers met de meest uiteenlopende expertise.

Als personeelslid van het onthaal voor asielzoekers kan je advies geven aan de centrumdirectie en het personeel, en het management ondersteunen bij de opvolging van de werking van de verschillende opvangcentra van het Belgische Rode Kruis in Vlaanderen.

Zorg er als verantwoordelijke voor het digitale deel van het werk, samen met het digitale werk van de deskundige medewerkers voor dat de digitale applicaties die in elke opvanglocatie worden gebruikt, effectief kunnen worden gebruikt en begeleid de nodige veranderingsprocedures hiervoor.

Functiebeschrijving

 • Je bent multifunctioneel onder onze medewerkers, maar je werkt voornamelijk in de volgende domeinen van onze bedrijfsvoering: digitalisering en school / opleiding
 • Je kunt de bestaande kennis en inzichten verder uitbouwen en aanleveren bij het opvangcentrum. Zo ondersteun je samen met je collega’s de werking van het opvangcentrum.
 • Je werkt nauw samen met digitale experts om ervoor te zorgen dat digitale toepassingen in ons opvangcentrum soepel verlopen. U moet onder meer de ontwikkeling van bestaande MicroSoft-samenwerkingstools (waaronder Teams, SharePoint, Office365 en OneDrive) volgen om ze effectief in te zetten in de bedrijfsvoering en om ondersteuning te bieden aan collega’s die verantwoordelijk zijn voor de digitale werking van elk opvangcentrum. .
 • Door deel te nemen aan functioneel overleg kan u digitale projecten opvolgen die in samenwerking met Fedasil ontwikkeld en uitgevoerd worden.
 • Je bent verantwoordelijk voor de deskundige stichting voor de werking van het opvangcentrum en je hebt hiervoor specifieke maatregelen genomen, waaronder:
 • Je geeft advies op basis van je expertise in digitalisering en school / opleiding, en ondersteunt het opvangcentrum. Je leidt collega’s op en begeleidt hen bij de verdere digitale transitie.
 • In het midden begeleid je de mensen die verantwoordelijk zijn voor deze specifieke subtaken.
 • Je focust op digitalisering om de workflow te vereenvoudigen en de kwaliteit in het opvangcentrum te verbeteren. U kunt voor elk centrum goede praktijken plannen en deze beschikbaar stellen aan alle centra. Je werkt mee aan het ontwerpen en testen van het verbeterproces.

Indien u niet in Brussel bent, overleg dan met ander personeel om het dispatchpersoneel in Brussel te vervangen en een vlotte voortgang te verzekeren met de nodige en beschikbare informatie.

Aanbod

 • voltijdbaan;
 • Vast contract in een boeiende en dynamische omgeving;
 • Maaltijdcoupons – groepsverzekering – de mogelijkheid om een ​​hospitalisatieverzekering af te sluiten.

Jouw profiel

 • Je hebt een diploma hoger onderwijs (bij voorkeur een afstudeerrichting geesteswetenschappen) en hebt interesse in digitale toepassingen
 • Je bent geloofwaardig en authentiek, geaccepteerd als expert
 • Je hebt sterke analytische vaardigheden en adviseert het management bij het nemen van beslissingen
 • Je moet niet alleen op de inhoud letten, maar ook op de vorm – je kunt lesmateriaal ontwikkelen dat visueel aantrekkelijk en georganiseerd is
 • Je bent een diplomatiek, correct en positief persoon
 • Je bent accuraat en beschikt over managementvaardigheden
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden en kan mondeling en schriftelijk communiceren
 • Je houdt van trainen en kunt met de groep werken
 • Je bent leergierig en kan complexe informatie snel en grondig verwerken
 • Je toont integriteit en handelt in overeenstemming met de basisprincipes van het Rode Kruis.
 • Bereid om regelmatig ons opvangcentrum en Brussel te bezoeken (verzending)
 • Uitgebreide kennis van MicroSoft Office (Word, Excel, Powerpoint, Outlook) en samenwerkingstools (waaronder Team, SharePoint, Office365 en OneDrive)
 • Je spreek heel goed Frans

De functie van de communicatieorganisatie stelt sociale en culturele activiteiten voor aan de doelgroep, initieert en volgt sociale en culturele activiteiten, processen en projecten op, implementeert opleidingsacties binnen de organisatie, volgt en analyseert gegevens met betrekking tot diensten of organisatorische activiteiten, stelt een voortgangstraject voor en coördineert de activiteiten van de organisatie Team, ontwikkel hun eigen vakkennis, verzamel informatie (culturele kenmerken, interesses …) en bepaal het sociale en culturele traject, Samenstellen en begeleiden van activiteiten (groepsdiscussies, preventiecursussen, etc.) met doelgroepen rond thema’s gerelateerd aan democratie, rechtvaardigheid en duurzame samenleving, en sociaal-culturele activiteiten, processen en projecten ontwikkelen vanuit de visie van de organisatie of (lokaal) beleid

Master in de onderwijskunde, Master in de psychologie: Master in het onderwijs, Overheidsmanagement, Professor. Bach Maatschappelijk Werk, Master (MA), Master in vergelijkende politiek en internationale politiek, professor. Bach Maatschappelijk werk: sociaal en cultureel werk, Master of Government Management and Policy, Master of Women’s Studies, Professor. Bach Toegepaste Psychologie, Bachelor Rechtsgeleerdheid, Master: Rechten, Notarieel Recht en Criminologie, Master Sociaal Werk, Master: Research Field Psychology and Educational Science, Master Psychology: School Psychology, Master Criminology, Master Education and Educational Science, Professional (Targeted) Bachelor Degree (PBA), Master Psychology: Clinical Psychology, Master: Research Field Politics En Sociale Wetenschappen, Master of Education: Education and Educational Science Master in de politieke wetenschappen: hoogleraar internationale politieke wetenschappen. Bach Sociaal werk: sociaal werk, master in de politieke wetenschappen, professor Bach. : Onderzoeksgebieden: maatschappelijk werk, sociale aanpassingswetenschappen, master in de sociologie, post-master geavanceerde studies, 1-cyclus hoger onderwijs (HO1C-voorheen korte vorm), EU masterstudie, psychologie, gespecialiseerde lerarenopleiding (academisch), professor Bachs lesmethode voor kinderen

https://www.vindazo.be/vacatures/staf-engineer.html