Stravos
Image default
Banen en opleidingen

Vacature Project Engineer Piping & Mechanical

Rotterdam Alco Energy is een jonge bioraffinaderij die in 2010 in Europoort Rotterdam is geopend. Het is een van Europa’s grootste producenten van bio-ethanol, diervoeder en kooldioxide.

Sinds 2016 is de Rotterdamse fabriek onderdeel geworden van Alcogroup, de op een na grootste bio-ethanolproducent van Europa, en Vanden Avenne, een handelaar in speciaal graan. Als Alco Energy uit Rotterdam werkt het nu nauw samen met het Gentse zusterbedrijf Alco Bio Fuel om een ​​duurzame organisatie op te richten. Sinds de overname van de fabriek door Alcogroup en Vanden Avenne werd er aanzienlijk geïnvesteerd in de locatie en het personeel, met als doel het bedrijf verder te ontwikkelen en te optimaliseren. De fabriek in Europoort heeft circa 100 medewerkers.

We zijn op zoek naar een gepassioneerde pijplijn- en werktuigbouwkundige projectingenieur die onze zeer jonge projectafdeling komt versterken.

De projectafdeling is verantwoordelijk voor het opstellen en uitvoeren van investeringsplannen, die voornamelijk bestaan ​​uit verbeter- en vervangingsprojecten. Dit betekent dat de afdeling:

Door nauwe samenwerking met procesingenieurs en collega’s van andere afdelingen zoals operations, maintenance en HSEQ, werd de projectscope verder ontwikkeld met een goede front-end load (focus op basic engineering).

Voer gedetailleerde engineering uit en / of beheer geselecteerde aannemers en bereid u voor op de bouw.

Werk nauw samen met de onderhouds- / inkoopafdeling om de inkoop van apparatuur, materialen en diensten effectief te organiseren.

Begeleiden van de bouw en oplevering van het project.

Organiseer administratieve afhandeling, zoals het bijwerken van documenten en het verwerken van (financiële) kassa’s.

Werk nauw samen met andere afdelingen in de fabriek (en andere afdelingen dan ABF).

De afdeling wordt geleid door een technisch manager project en bestaat uit acht professionals, zoals loodgieterswerk, machines, civiele techniek en E&I.

Werkinhoud projectingenieur pijpleiding en machines:

Het maakt deel uit van een multidisciplinair projectteam.

Verantwoordelijk voor de realisatie van verbeter- en vervangingsprojecten in de fabriek.

Transformeer de projectomvang in een technisch basispakket en gerelateerde budgetten op een kosteneffectieve manier in overeenstemming met de strategie van het bedrijf.

Verantwoordelijk voor de implementatie van de EPC-fase.

Het is het aanspreekpunt om de bottleneck in de constructiefase op te lossen en kan samen met personeel uit andere disciplines optreden als werfingenieur en supervisor van het project.

Zorg ervoor dat de documentatie actueel is en beschikbaar is op de juiste locatie.

Help mee aan een goede workflow, systeem en vooral ervaring in samenwerking.

Nauwe samenwerking is het aanspreekpunt voor de afdeling exploitatie en onderhoud (eindgebruiker) waarnaar het opgeleverde project wordt overgedragen.

Werk nauw samen met aannemers die zijn ingehuurd om engineering- en / of constructiewerkzaamheden uit te voeren.

Rapporteer aan technisch manager kapitaalproject

Het profiel

Volledig werktuigbouwkundig onderzoek of vergelijkbaar onderzoek met technische specialisatie (mechanisch / piping / proces) met het laagste HBO-niveau.

Minimaal 5 jaar ervaring in het ontwerpen van engineering pakketten en het controleren van hun funderingen op locatie, aansturen van aannemers en het oplossen van knelpunten.

Werk multidisciplinair en in staat om met (kleine) problemen in andere disciplines om te gaan

Teamwork, communicatie, oplossings- / resultaatgericht.

Zelfmanagement, initiatief (proactief), stressbestendigheid

https://www.vindazo.nl/keywords/project-manager.html