Stravos
Image default
Auto's en Motoren

Verzeker jezelf van een echt goedkope autoverzekering

Voor heel wat verzekeringen die op de markt zijn terug te vinden geldt dat je ze eigenlijk gewoon als het ware kan negeren. Er zijn echter ook uitzonderingen. Neem nu bijvoorbeeld de autoverzekering. Het verzekeren van je auto is binnen Europa verplicht wanneer je er de openbare weg mee op wil gaan. Dat is op het eerste zicht helemaal niet slecht omdat we er op deze manier voor kunnen zorgen dat elke deelnemer aan het verkeer eigenlijk is beschermd. Anderzijds zorgt dit er echter wel voor dat je te maken krijgt met bepaalde kosten waar je niet omheen kan. Gelukkig bestaan er ook heel wat interessante tips die je kunnen helpen bij het afsluiten van een echt goedkope autoverzekering. Benieuwd naar wat deze tips nu precies zijn? Je ontdekt ze hieronder op deze pagina!

De verzekeringspremie is afhankelijk van de autoverzekering in kwestie

In eerste instantie is het uiteraard zo dat er op de markt sprake is van verschillende soorten autoverzekeringen. In eerste instantie is er de WA-verzekering. Voor deze autoverzekering geldt aldus dat ze wettelijk verplicht dient te worden afgesloten. Dat vinden veel mensen in eerste instantie misschien wat vervelend, maar in de praktijk valt dat best wel mee. Het is namelijk zo dat deze verzekering uitsluitend een dekking voorziet voor schade aan derden. Dit betekent dat er enerzijds een belangrijke mate aan (financiële) bescherming wordt gerealiseerd terwijl je er anderzijds ook nog eens voor wordt gezorgd dat de kosten beperkt kunnen worden gehouden. 

De WA-verzekering is door het beperkte aantal dekkingen veruit de meest goedkope autoverzekering die op de markt is terug te vinden. Dat betekent echter niet dat deze verzekering voor iedereen de juiste keuze is. Je dient er namelijk rekening mee te houden dat er op geen enkele manier dekking wordt geboden voor schade die ontstaat aan de eigen auto. Of je deze schade nu zelf veroorzaakt of ze bijvoorbeeld het gevolg is van een brand, van natuurgeweld of van een loslopend dier maakt geen verschil. Elke vorm van eigen schade wordt door deze polis helaas uitgesloten. 

Hoe duur is de beperkt cascoverzekering dan precies? 

De WA-verzekering mag dan een echt goedkope autoverzekering zijn, het spreekt voor zich dat je als (potentiële) verzekeringnemer niet alleen maar voort kan gaan op de kostprijs van de verzekering. Je moet je namelijk ook altijd de vraag stellen op welke manier je graag gedekt wil zijn. De beperkt cascoverzekering mag dan een iets minder goedkope autoverzekering zijn, je krijgt wel een behoorlijk aantal extra dekkingen in de plaats. Je kan wat dit betreft dan ook rekenen op:

  • Een dekking tegen glasschade of een sterretje in de voorruit; 

  • Een dekking tegen schade veroorzaakt door loslopend wild; 

  • Glasschade waaronder ook een sterretje in de voorruit dat wordt gedekt; 

  • Een dekking tegen schade veroorzaakt door een brand of explosie; 

  • Schade als gevolg van joyriding die wordt gedekt; 

  • De financiële schade als gevolg van diefstal die is gedekt; 

De bovenstaande lijst met potentiële schadegevallen waarvoor je bent verzekerd is duidelijk meer dan behoorlijk. Dit zorgt er dus voor dat je tegen een eigenlijk vrij goed meevallende meerprijs een groot aantal extra zekerheden ontvangt. Het is mede omwille van deze reden dat dit type autoverzekering door ongelofelijk veel potentiële verzekeringnemers wordt geprefereerd. 

Wanneer is het afsluiten van de allriskverzekering interessant?

Natuurlijk is er ook nog de duurste autoverzekering op de markt, namelijk de allrisk autoverzekering. Hier kunnen we natuurlijk bezwaarlijk bij spreken van een goedkope autoverzekering. Dit gezegd hebbende is het wel zo dat dit type autoverzekering voor heel wat mensen veruit de beste keuze kan zijn. Dit geldt niet in het minst voor mensen die ervoor hebben gekozen een nieuwe, dure te kopen. Ook wanneer jij op jaarbasis heel wat kilometers gaat afleggen met je auto zal je kunnen vaststellen dat het zonder meer de moeite waard kan zijn om een volledige cascoverzekering af te sluiten. Enkel en alleen op deze manier kan je jezelf namelijk ook verzekeren voor schade die je zelf veroorzaakt en waar ook jouw eigen voertuig onder te lijden heeft. Je zal dus voor deze autoverzekering zonder meer een iets hogere kostprijs betalen, maar daar staat tegenover dat je ook heel wat meer zekerheid krijgt.

Tips die kunnen helpen bij het verkrijgen van een goedkope autoverzekering 

Het spreekt voor zich dat iedereen wel graag wil kunnen rekenen op een echt goedkope autoverzekering. Veel mensen doen er echter in de praktijk helemaal niet zoveel moeite voor. Nochtans is het eigenlijk vrij eenvoudig mogelijk om het prijskaartje van deze verzekering te drukken. Enkele zaken die je bijvoorbeeld kan gaan doen om dit voor mekaar te krijgen zijn de volgende:

  1. Kies altijd voor de autoverzekering die het best bij je past; 

  2. Let op met het afsluiten van veel (overbodige) aanvullende dekkingen; 

  3. Controleer altijd wat voor jou het meest interessante eigen risico is; 

Door rekening te houden met de drie bovenstaande bespaartips zal je kunnen vaststellen dat je reeds een behoorlijk eind komt. Er is echter nog één extra bespaartip die je hieronder aantreft. 

Last but not least, vergelijken is de boodschap!

Tot slot hebben we nog één extra tip voor jou in petto. Het verkrijgen van een goedkope autoverzekering staat in de praktijk vaak gelijk aan het uitvoeren van een bepaalde vergelijking. Voor een groot aantal mensen geldt dat zij zweren bij het afsluiten van hun verzekeringen bij één en dezelfde makelaar. Dat kunnen we best begrijpen, maar de kans dat deze makelaar voor al jouw verzekeringen de beste prijs kan aanbieden is echt ongelofelijk klein. Omwille van deze reden is het altijd de moeite waard om een objectieve vergelijking uit te voeren. 

We willen graag nog even benadrukken dat er vooral gebruik moet worden gemaakt van een echt objectieve vergelijking en dus niet van een vergelijking die je terug kan vinden op de website van een bepaalde verzekeraar. De kans dat deze je een echt objectief beeld weet te schetsen is namelijk zeer klein. Wil je dus met andere woorden met absolute zekerheid de meest interessante en tegelijkertijd ook meest voordelige autoverzekering kunnen afsluiten? Zorg er dan bijvoorbeeld voor dat je eerst even een vergelijking uitvoert op een objectieve vergelijkingssite als Diks.nl.