Stravos
Image default
Aanbiedingen

De voordelen van een middagdutje

We hebben allemaal die momenten waarop we de hele dag gewoon een beetje te moe worden – dus, wat doe je? Even kort slapen! Slaapexperts hebben ontdekt dat dutjes overdag verschillende dingen kunnen verbeteren, van alertheid tot het stimuleren van creativiteit en meer. Maar wanneer u een dutje doet, moet u voorzichtig zijn – als u te lang slaapt, kunt u in een diepe slaap vallen en u nog meer moe voelen wanneer u wakker wordt. Probeer daarom nooit langer dan 20 minuten te ‘powernappen’. Lees verder en kom achter alle voordelen die een korte middagdutje met zich meebrengt.

 

Ontspanning

Ja, slaap is duidelijk ontspannend, maar dutjes kunnen mensen met slaaptekort helpen om met stress en een mindere gezondheid om te gaan. Er zijn korte sessie van 20 minuten slapen helpt om ongelukken en fouten te verminderen en tegelijkertijd de aandacht, concentratie, prestaties en alertheid te verbeteren – dit komt omdat u uw geest volledig de tijd geeft om een pauze te nemen van de realiteit.

 

Verminderde vermoeidheid

In de vroege namiddag geeft onze interne klok een iets verminderd signaal voor alertheid, waardoor we ons na de lunch slaperig kunnen voelen, vooral als we niet genoeg slaap hebben gekregen. Door korte dutjes te doen, wordt deze slaperigheid verminderd en worden we gedurende de dag alerter. Zorg ervoor dat u uw dutje kort houdt en niet in een diepe slaap valt, anders kunt u achteraf moe worden!

 

Verbeterde stemming

Wat is een betere manier om van die namiddag af te sluiten dan door een dutje te doen om je gedachten af te leiden en je verfrist te voelen? Wetenschappelijk gezien suggereert onderzoek dat dutjes helpen bij het verbeteren van emotionele regulatie, waaronder het vergroten van uw vermogen om frustratie te tolereren en uw neiging om impulsief te zijn te verminderen.

 

Verbeterde prestatie

Dutjes hebben op veel belangrijke manieren een grote invloed op het verbeteren van iemands prestaties. Ten eerste kan je je creativiteit stimuleren – door een moment te nemen om je geest te laten rusten, krijg je creatievere gedachtes en kun je de hele dag productiever en vaardiger worden. Aan de andere kant verbeterde dutjes ook je reactietijd – dit is logisch omdat je minder slaperig en traag bent – je zult waarschijnlijk sneller op dingen reageren. Ten slotte verbetert dutten ook je geheugen. Door je geest een pauze te geven van de hele dag constant werken, krijg je die extra ruimte om dingen te onthouden, waardoor je een stuk minder vergeetachtiger zal worden.

 

Mocht je een middagdutje gaan houden raden wij het je wel aan om dit altijd op een goed matras te doen, zodat je lichaam een goede houding aanneemt tijdens het slapen, waardoor mogelijke lichamelijke klachten verminderen. Ben je nog op zoek naar een goed matras? Profiteer dan snel van een M line matras aanbieding, voordat het te laat is!