Stravos
Image default
Tuin en buitenleven

Let hier op als je electra in de tuin wil aanleggen

Let hier op als je electra in de tuin wil aanleggen

Met Electra in de tuin moet je voorzichtig zijn, want dit moet voldoen aan verschillende eisen. Buiten heeft stroom namelijk meer kans op vochtschade. Hiervoor zijn beschermers en speciale stopcontacten ontwikkeld om te voorkomen dat je kortsluiting krijgt. Een verlengsnoer van binnen in de tuin gebruiken moet je absoluut niet doen. Zorg ervoor dat je altijd beschikt over de juiste materialen. Daarnaast is het verstandig om vooraf een schets te maken van de tuin. Het hoeft echt gene profesionele tekening te zijn, als jij maar begrijpt hoe je het wil gaan indelen. Op deze tekening kun je ook de eventuele reeds bestaande aansluitingen vermelden. Zo weet je precies hoeveel nieuwe punten je aan moet leggen, of dat dit helemaal niet nodig is. Denk ook altijd aan de veiligheid! Het beste is om de hoofdschakelaar uit te zetten wanneer je de electra aanlegt. Dit om te voorkomen dat je stroom krijgt.

De tuin beregenen

Je hebt van die speciale Tuin sproeiers ingebouwd die je direct in de tuin kunt plaatsen. Zo hoef je niet altijd met een gieter of de slang de hele tuin langs. Afhankelijk van het model wat je koopt kan je dit helemaal automatiseren. De techniek vandaag de dag is uitmuntend. Zo heb je beregening die beschikt over sensors en dus automatisch water geeft wanneer de grond te droog wordt. Ook zijn er modellen met een timer die op vaste tijden een bepaalde hoeveelheid water geeft. Vaak kun je dit met een app of op de installatie zelf allemaal instellen. Je kunt dus lekker genieten van de tuin, terwijl je hem nauwelijks hoeft te onderhouden.

Wanneer hebben planten water nodig?

Per plant zijn er verschillende voorschriften voor het geven van water. Vaak staat dit op het kaartje wat ze in de plantenbak steken. Daarnaast is het ook afhankelijk van de grond die je hebt. Als deze snel droog is dan moet je net iets vaker water geven als bij een bemeste grondsoort.