Stravos
Image default
Aanbiedingen

Dit zijn de verschillende soorten behang!

Een nieuw behang kan de look van een kamer compleet veranderen. Er zijn echter veel verschillende soorten behang waar je uit kunt kiezen. Om je vast op weg te helpen, hebben wij een paar populaire soorten op een rijtje gezet!

Simplex en duplex behang

Dit behangsoort staat erom bekend dat het over het algemeen een stuk goedkoper is dan ‘regulier’ behang. Dat komt door dat dit als het ware een laagje papier is. Bij simplexbehang is het belangrijk dat de ondergrond egaal is. Dit is belangrijk omdat het behang uit een dun laagje papier bestaat. Oneffenheden zullen snel zichtbaar zijn. 

Vliesbehang

Vliesbehang staat erom bekend dat het geen vocht opneemt. In tegenstelling tot veel andere behangsoorten krimpt vliesbehang dus niet door de lijm. Ook scheurt deze soort niet snel, is het erg stevig en is het goed afwasbaar. 

Vinylbehang

Deze behangsoort bevat een waterafstotende kunststof toplaag. Daaronder vind je nog een papieren laag. Doordat deze laag goed tegen water kan, kun je deze soort ook in de keuken of badkamer gebruiken. Je kunt bij vinylbehang de onder- en toplaag van elkaar scheiden. Ben je uitgekeken op de huidige kleur? Je kunt altijd de kleur vervangen. 

Fotobehang

Er zijn tegenwoordig veel verschillende technieken voor het produceren van behang. Tegenwoordig kun je namelijk meer dan een simpel patroontje of kleurtje op je muur plakken. Je kunt nu namelijk je kamer nog persoonlijker maken door fotobehang. Je eigen foto, een mooi ontwerp of een leuke tekst, het kan allemaal bij XXLBehang! Een groot voordeel aan dit soort, is dat er vaak geen naden zichtbaar zijn!

Glasvezelbehang

De kans is groot dat je niet eerder van deze soort hebt gehoord. Glasvezelbehang is namelijk een redelijk niet behangsoort. Als je een muur wilt behangen die in een slecht staat is, dan is dit misschien wel een goede optie voor jou! Deze soort is over het algemeen sterker dan andere behangsoorten. Een nadeel is dan wel weer dat het moeilijk te verwijderen is.

 

https://www.xxlbehang.nl/