Stravos
Image default
Gezondheid

Kinderen spelenderwijs leren over zintuigen

Wist je dat als je één of meerdere zintuigen blokkeert, de overige ineens veel sterker worden. Het is dan niet zo dat die zintuig daadwerkelijk beter wordt, maar er ligt meer focus op waardoor het intenser kan overkomen. Nu is het leuk om kinderen spelenderwijs kennis te laten maken met hun zintuigen, maar hoe doe je dat nu?

 

Het fluisterspel

Heb je het even helemaal gehad met de drukte, dan is het fluisterspel perfect. Je laat een groepje kinderen in een kring zitten en fluister een zinnetje in het oor van één kind. Vervolgens fluisteren ze dit één voor één aan elkaar door. De andere mogen het natuurlijk niet horen. De laatste zegt de zin hard op. Vaak komen hier de meeste grappige zinnen uit. Niet alleen leerzaam, maar ook super grappig.

 

Voorwerpen onthouden

Hiermee krijg je alle aandacht van de kinderen, dus je hebt het eindelijk even rustig. Wat je doet is een aantal voorwerpen op een tafel neerleggen. Vervolgens mogen de kinderen 30 seconden proberen te onthouden wat er allemaal op de tafel ligt. Daarna gaat het doek er weer overheen en mogen ze proberen zoveel mogelijk op te noemen.

 

 

Zintuig spelletje voor kinderen met Usher syndroom

Kinderen met het Usher syndroom kunnen niet tot slecht zien én horen. Dit zorgt ervoor dat zij niet mee kunnen doen met de eerder genoemde spelletjes. Kinderen met het Usher syndroom kunnen wel voelen, ruiken en proeven. Speel daarom blind proeven, ruiken van geuren of ‘blind’ voelen.

https://ushersyndroom.nl/