Stravos
Image default
Bedrijven

Kies voor het afsluiten van een goede kattenverzekering

Omdat voor veel mensen geldt dat de kat of katten deel uitmaken van het gezin sluiten ze er een kattenverzekering voor af. Mocht de kat iets overkomen waardoor een behandeling nodig is dan wordt deze met een bepaalde verzekering vaak vergoed.

Een kattenverzekering om de kosten te kunnen spreiden

Als je met de kat naar de dierenarts gaat betekent dit vaak een hoge rekening. Alleen al voor wat pijnstillers of een bepaalde handelingen lopen de kosten vaak snel op. Om de kosten dan wat te spreiden kun je kiezen voor een kattenverzekering. Hiervoor betaal je maandelijks een vast bedrag aan premie en mocht de kat een behandeling nodig hebben dan wordt deze vergoed. Niet alle behandelingen worden vergoed dus daar dien je wel rekening mee te houden voordat je een kattenverzekering afsluit.

Vergelijk de mogelijke verzekeringen met elkaar

De ene verzekering is de andere niet en sommige verzekeraars vergoeden bepaalde behandelingen wel terwijl andere dit niet doen of slechts gedeeltelijk. Soms kan het zijn dat je voor een bepaalde behandeling een aanvullende verzekering dient af te sluiten. Vergelijk op voorhand diverse verzekeringen en verzekeraars met elkaar zodat jij een verzekering kiest die bij je kat past.

Factoren die de premie kunnen beïnvloeden

Factoren die daarnaast van belang zijn voor de hoogte van de premie zijn de leeftijd van de kat, het geslacht, het gewicht en het ras. Hoe jonger je kat is als je hem of haar verzekert hoe minder premie je betaalt. Een kitten loopt minder kans op klachten of aandoeningen dan een kat die op leeftijd is. Voor een kater betaal je minder premie dan voor een poes. Een poes die niet gesteriliseerd is loopt kans zwanger te worden en daar kunnen ook meer kosten mee gemoeid zijn.

Gewicht en ras van de kat

Is je kat wat aan de zware kant? Dan is de kans op bepaalde aandoeningen groter en voor bepaalde rassen geldt dit ook. Daarnaast zijn bepaalde kattenrassen nu eenmaal wat moeilijker te behandelen dan andere en betaal je daar een hogere premie voor.

https://www.vergelijkdierenverzekering.nl/