Stravos
Image default
Aanbiedingen

Rentemiddeling: Wat is het?

Wat is nou precies Rentemiddeling?

Bij een rentebemiddeling kan je de hypotheekrente opnieuw vast zetten over een nieuwe periode. Je betaalt minder per maand maar het kan langer duren voordat je lening is afbetaald. Het nieuwe tarief ligt tussen het vorige bedrag en de nieuwe rente. Meestal doe je dit als je weet dat de rente verlaagd is en als je er voordelen kan uithalen.

Er dient een boete te worden betaald bij het middelen van de rente. Deze wordt berekend op je nieuwe periode en dan maandelijks bijgeteld. Het nieuwe bedrag is hoger maar je weet hoe lang je ze betaalt. De ABN AMRO heeft Rentemiddeling hoog op de lijst staan en wil graag dit doen voor hun klanten. 

Waarom kiezen voor rentemiddeling?

– Als de hypotheekrente verlaagt.

– Je betaalt minder lasten per maand (wel op een langere termijn).

– Als je meer dan 4 % rente op je hypotheek betaalt.

– Als de rentevaste periode nog loopt of minder dan 24 maanden is afgelopen.

– Als je je hypotheek niet kan oversluiten omdat je geen geld hebt om de boete in één keer te betalen.

Af te raden bij een spaarhypotheek

Middelen van rente is af te raden bij een spaarhypotheek: middelen van de rente wordt afgeraden als je een hypotheek hebt bij een spaarhypotheek. Bij een spaarhypotheek is de rente bij je gespaarde bedrag gelinkt aan de hypotheekrente. Hoe hoger je rente die je betaalt voor je hypotheek, hoe groter de vergoeding op je spaargeld en hoe sneller dat je aan het spaarbedrag zit. Als de rente op de hypotheek lager wordt, dan moet je meer sparen om je hypotheek in zijn geheel af te lossen. Daardoor worden de maandlasten hoger. Bij een gewone hypotheekrente kan je inbrengen in je belastingen.

Verzoek tot het middelen van de rente indienen:

 

Een verzoek kan je indienen via je kredietverstrekker om je rente te laten middelen. De kredietverstrekker levert een voorstel af. Dit voorstel laat je best nalezen door iemand die er verstand van heeft want misschien is oversluiten voordeliger voor jou dan middelen over de rente.

Kiezen voor oversluiten

– Als je pas een hypotheek pas afgesloten is.

– Als je nog minder dan 24 maanden hypotheek moet betalen.

– Als je al een lage rente geniet.

– Als je een spaarhypotheek hebt.

Voordelen oversluiten:

– De rente is lager dan rentemiddeling bij een nieuwe hypotheek.

– Het brengt uiteindelijk meer op lange termijn.

Eén nadeel: Hier moet je een boete betalen voor het oversluiten. Je moet voldoende geld hebben om onmiddellijk de boete te betalen. Maar met deze boete is direct alles geregeld.

Vraag advies aan een adviseur

Om na te gaan wat de uiteindelijke verschillen zijn tussen het middelen van de rente en oversluiten, ga je best ten rade bij een adviseur. Een adviseur kan je precies uitleggen wat de verschillen zijn en kan je zelf de juiste bedragen van beide laten berekenen. Een adviseur is op de hoogte wat de verschillende kredietverstrekkers vragen en kan perfect de berekening voor jou maken. Soms is het beter om van kredietverstrekker te veranderen om zo meer voordelen te krijgen op korte en lange termijn.

Vrijblijvende kennismaking:

Bij een adviseur kan je vrijblijvend een kennismakingsgesprek plannen om gewoon te informeren over deze twee soorten.

https://rentemiddeling.nl/aanvragen/adviesgesprek