Stravos
Image default
Bedrijven

Audiovisueel materiaal: de betekenis

Wat is de betekenis van audiovisueel materiaal?

Audiovisueel materiaal is apparatuur die vrijwel onmisbaar is in de wereld van techniek voor evenementen. Audiovisueel is een samenstelling van de woorden audio en visueel. Dat wat je hoort, en dat wat je ziet. En je kunt je wellicht wel voorstellen hoe belangrijk deze twee onderdelen zijn bij een evenement. Vaak wordt dit ofwel onderschat, ofwel als ‘normaal’ gezien. Het is immers onlosmakelijk met elkaar verbonden. Een evenement zonder degelijk av-materiaal is daarom ook niet voor te stellen. De bezoekers merken pas hoe belangrijk het is, als het er niet meer is. Valt het materiaal uit, of hapert het, dan is hun gehele beleving verpest. En dat moet voorkomen worden.

Audiovisueel materiaal voor grote en kleine evenementen

Het maakt niet uit hoe groot jouw evenement is. Ben je van plan een klein evenement te organiseren? Bijvoorbeeld een buurtbarbecue, trouwfeest of een jubileumfeest voor een bedrijf van minder dan 15 man? Ook dan is licht en geluid erg belangrijk. Vaak is er iemand die een woordje doet, wordt er gedanst of klinkt er muziek. Ook wordt vaak een zaal afgehuurd. Zonder verlichting heb je weinig sfeer en dat maakt het evenement niet bijzonder. Terwijl een evenement juist gaat om een niet-dagelijkse bijzonderheid te creëren. Hetzelfde geldt voor grote concerten en festivals. Daar moet alles tot in de puntjes geregeld zijn. Artiesten van statuur komen daar optreden. Wanneer er zaken als licht en geluid niet goed zijn geregeld, valt dat op en kan de bezoeker een negatief beeld krijgen van de band. Terwijl deze daar zelf geen invloed op hoeft te hebben. Het belang van audiovisueel materiaal en het goed op orde hebben daarvan is dus niet te onderschatten.

Meer dan licht en geluid

Licht en geluid zijn wellicht een groot onderdeel van audiovisueel materiaal, maar lang niet alles. Wat denk je bijvoorbeeld van special effects? Rookgordijnen, vuureffecten of confettikanonnen. Dat hoort ook bij het visuele aspect van een evenement. En wat te denken van video? Zowel beeld als geluid komen hier tesamen. Oude beelden van vroeger, bij een bruiloft. Of een animatie van de toekomst, bij een congres. Sfeerverhogend en vaak ondersteunend aan de boodschap van het evenement. Doe altijd bij het bedrijf waarmee je in zee gaat navraag of zij deze audiovisuele materialen kunnen leveren.

https://www.ampco-flashlight.com/nl/audiovisueel-materiaal/