Stravos
Image default
Woningen

De voordelen van een schoorsteenkap

Een schoorsteenkap op de schoorsteen van een huis met een haard is zeker geen overbodige luxe. Integendeel, voor het veilig kunnen laten branden van de haard is een kap zelfs noodzakelijk. Zo beschermt een schoorsteenkap tegen allerlei weersomstandigheden, het voorkomt dat er regen en vuil in het rookkanaal terecht kunnen komen. Met behulp van gaas houdt de kap ook bladeren van bomen en afgewaaide takken tegen. Verder zorgt het ervoor dat er geen vogels op de schoorsteen gaan nestelen of dat vogels het rookkanaal invliegen met alle gevolgen van dien. Kortom, schoorsteenkappen zorgen ervoor dat het rookkanaal schoon en droog blijft.

Veel keuze in schoorsteenkappen

Er zijn veel verschillende soorten schoorsteenkappen. Van een mooie sierkap die er eenvoudigweg voor zorgt dat het niet inregent tot een multifunctionele schoorsteenkap. Zo draagt een trekkap ertoe bij, de naam zegt het al, dat de trek in het rookkanaal wordt bevorderd. Dit zorgt er weer voor dat er geen rook en gassen in huis terecht kunnen komen en het zorgt tevens voor een optimale verbranding. Een schoorsteenkap kan ook voorzien zijn van een vonkenvanger, verplicht voor de verzekering als je huis een rieten dak heeft. Het kan een veegluik hebben of kantelbaar zijn, makkelijk bij de jaarlijkse schoonmaakbeurt.

Kies de schoorsteenkap die aan je wensen voldoet

Er is een ruime keuze in materialen, bijvoorbeeld koper, zink, aluminium of rvs. Ook is er een veelheid aan vormen om uit te kiezen, van een eenvoudig plat dakje tot een futuristisch uitziend ontwerp met windvaan. Er is dus altijd een model te vinden dat bij je budget en bij je huis past.