Stravos
Image default
Bedrijven

Wat zijn de gemiddelde kosten van een Bed and Breakfast?

Wil jij lekker goedkoop een weekendje weg, maar toch genieten van een ontbijt en het comfortabele van een bed? Dan is een Bed and Breakfast de optie voor jou. Wanneer je jouw overnachting boekt via www.bedandbreakfastlastminute.nl krijg je jouw overnachting en ontbijt ook nog spotgoedkoop. Wat zijn echter de gemiddelde kosten van logies en ontbijt? Dit artikel zal op die vraag antwoord geven.

Wat is een Bed and Breakfast?

De functie van een Bed and Breakfast is het aanbieden van een recreatief nachtverblijf. Hieronder valt een comfortabele overnachtingsplek en ontbijt in de ochtend. Een Bed and Breakfast vindt plaats binnen bestaande gebouwen. Ergo, binnen de woning van de gastheer of gastvrouw wordt voor een kort verblijf een relatief goedkope en eenvoudige overnachtingsmogelijkheid aangeboden plus een ontbijt van streekgebonden producten. Bij een Bed and Breakfast blijft daarom wonen het hoofddoel en hierin verschilt de Bed and Breakfast van een pension of hotel, waarin logies aanbieden het hoofddoel is.

De kosten van een Bed and Breakfast

Door de aantrekkelijk lage prijzen kiezen steeds meer mensen voor een B&B. De kamerprijzen van een B&B blijven namelijk redelijk stabiel, terwijl bijvoorbeeld hotelkamers alleen maar duurder worden. De voorzieningen van de Bed and Breakfast accommodaties doen daarentegen vaak niet meer onder voor hotelkamervoorzieningen. De gemiddelde kamerprijs van B&B’s in Nederland ligt rond €75 per nacht. Deze prijs gaat uit van een bezetting van twee personen inclusief ontbijt en toeristenbelasting. Ook op Europees gebied vallen de kamerprijzen mee. De uitschieters liggen in het Verenigd Koninkrijk met €84.59 per nacht gevolgd door Frankrijk met een gemiddelde van €79.61 per nacht en België met €76.58 per nacht. Het goedkoopst land voor een B&B is Spanje met een prijs van €65.85.

Goede prijs-kwaliteitverhouding bij de Bed and Breakfast

Dat een Bed and Breakfast goedkoop te noemen is in vergelijking met bijvoorbeeld de kosten van een hotelkamer is duidelijk. Reizigers kiezen echter niet alleen voor de financiële voordelen een B&B. De meeste accommodaties bieden inmiddels allerlei faciliteiten in de kamers aan, zoals Wifi, fietsenstallingen, tuin/balkon, gratis parkeren en privé sanitair. Daarnaast krijg je bij een B&B veel persoonlijke aandacht. Je krijgt gratis koffie en thee. Er hangt een huiselijke sfeer en er is persoonlijk contact met de gastvrouw of -heer. Er zijn zelfs B&B’s te boeken, die luxe faciliteiten hebben als jacuzzi’s, sauna’s en een fitnessruimte. Ook zijn veel B&B’s in monumentale panden gevestigd.