Stravos
Image default
Bedrijven

Verlicht de donkere dagen met de juiste kerstversiering!

De lange zomeravonden zijn weer voorbij. Steeds vroeger wordt het donker en de dagen dat je wakker werd gemaakt door het zonlicht zijn ook voorbij. In deze donkere tijden kun jij echter zorgen voor licht. De donkere dagen verraden dat de feestdagen op de loer liggen. De kerstverlichting mag weer getoond worden! Waar men vroeger zo uitbundig mogelijk het huis en de tuin versierde met de meest opvallende verlichting, wordt steeds vaker gekozen voor elegante lichtversieringen. De verlichtingen blijven groots, maar zijn algemener van aard. De kerstverlichting in de vorm van rendieren, kerstmannen en andere attributen die passen bij kerst, hebben plaatsgemaakt voor verlichting die tijdens alle donkere herfst- en winterdagen van toepassing is.

Een nieuwe trend onder de kerstverlichting is netverlichting. Deze vorm van verlichting is ideaal voor in de tuin. Met netverlichting kun je op een eenvoudige manier grote oppervlaktes verlichten. Voorbeelden hiervan zijn struiken en de muren van de blokhut. Netverlichting geeft een prachtige uitstraling, doordat de lichtknopjes in het net op dezelfde afstand van elkaar zitten. Om jou op weg te helpen met leuke ideeën voor in de tuin, zijn hieronder een aantal tips om jouw tuin het stralende middelpunt van de donkere dagen te maken.

Maak gebruik van je muren!

Iedereen met een woning heeft muren. Indien je zelfs een tuin bij je huis hebt, bestaat de kans dat je over nog meer muren beschikt. Deze locaties zijn perfecte plekken voor netverlichting. Voorbeelden hiervan zijn de schutting, de muren van je huis of de muren van je blokhut. Door deze muren te verlichten met netverlichting, zorg je voor een sprookjesachtig effect. Daarnaast is deze manier van versieren ook zeer effectief. Doordat netverlichting een groot oppervlakte kan voorzien van lichtjes, ben je snel klaar met het versieren van de tuin. Zeker voor de koukleum is deze optie een handige tip!

Behalve de schuttingen en andere muren, kun je ook je hoge hoog voorzien van netverlichting. Deze manier van versieren is misschien wel dé optie om het kerstgevoel te creëren. Door de haag te versieren met lichtjes, wordt het effect van een kerstboom nagebootst. Zeker voor liefhebbers van de kerstdagen is deze vorm van versieren een ideale manier om alvast in de kerststemming te komen.

Een geschikte optie voor buitentrappen

Indien je een trap in je tuin hebt, kun je er ook voor kiezen om deze te verlichten met netverlichting. Door dit strak langs de reling te hangen, creëer je een mooi effect. Dit effect kun je ook creëren met soortgelijke objecten. Indien je geen tuin hebt, zijn er ook andere trappen die je kunt versieren met netverlichting. Wanneer je bijvoorbeeld in een appartement woont, kun je de gang en de trap versieren met deze sfeervolle verlichting. Je kunt netverlichting aan elkaar vastmaken, hierdoor kun je een lange trap of gang verlichten in dezelfde stijl.

Vervang de hangmat door netverlichting

Indien jij twee of meer bomen in de tuin hebt, kun je deze in de zomer gebruiken voor een hangmat. Maar ook tijdens de koude periode kun je de bomen maximaal benutten, door netverlichting te gebruiken. Voor zowel de hangmat als de netverlichting geldt natuurlijk dat de bomen op gepaste afstand van elkaar staan. Door de netverlichting straks tussen de bomen te hangen, creëer je een soort muur van lichtjes in je tuin. Hierdoor kan de verlichting ook dienen als afbakening.

Naast natuurlijke elementen zoals bomen, kun je deze tip ook toepassen op je wasrek. Er zijn verschillende soorten wasrekken, op bijna alle varianten kan jij je helemaal uitleven met je creativiteit. Indien je wasrek bestaat uit 2 palen die verbonden zijn door waslijnen, dan is je wasrek ook ideaal voor het creëren van een muur van lichtversiering. Hierdoor heeft de waslijn tijdens de koude maanden ook zijn functie.

Breng de sfeer naar je terras of overkapping

Deze tip brengt twee trends samen. Naast de opkomst van strakke en elegante verlichting, komen er ook steeds meer bouwwerken in de tuin. Steeds meer mensen nemen het besluit om de tuin uit te breiden met een overdekt terras of een veranda. Deze bouwwerken kun je met netverlichting helemaal in de kerstsfeer brengen. Zo kun je bijvoorbeeld de overkapping van je terras of auto versieren met netverlichting. Deze verlichting kun je vastmaken aan het plafond, waardoor je een sterrenhemel kunt nabootsen. Met een warme denken, een knisperend vuurtje en warme chocolademelk of glühwein heb je een gezellige avond!

Ideaal voor romantische avonden in huis!

Zoals je bij de bovenstaande tips heb kunnen lezen, kun je netverlichting echt overal in je tuin kwijt. Maar ook binnenshuis zijn er genoeg opties om je woning leuker te maken door netverlichting. Zo kun je bijvoorbeeld netverlichting aan het platfond vastmaken. Hiermee creëer je een soort sterrenhemel, wat een zeer romantisch effect kan geven! Ideaal voor een speciale avond, maar ook een goede optie om de kerstavonden met de familie een uniek tintje te geven. Hiermee creëer je nog meer sfeer tijdens de kerstdagen.

Daarnaast kun je netverlichting ook gebruiken als wanddecoratie. Een lege muur is hierdoor snel gevuld. Ook kun je de verlichting combineren met andere vormen van decoratie aan de muur. Gezien er tijdens de donkere dagen verschillende feestdagen zijn, kun je variëren met de decoratie, terwijl je de netverlichting als rode draad door de maanden heen laat gaan. Naast het snel vullen van een muur, is een bijkomend voordeel dat je de verlichting ook zeer snel kan verwijderen.