Stravos
Image default
Aanbiedingen

Raamfolie en raamtextiel

Raamfolie is iets waar veel mensen wel eens van gehoord hebben. Het is, zoals de naam het al zegt, een folie voor op je ramen. Raamfolie is populair ter decoratie, maar ook om inkijk te voorkomen en dus voor extra privacy te zorgen. Het folie wordt veel gebruikt in woningen, maar ook bij praktijken, scholen, kantoren en andere gebouwen met ramen. Naast raamfolie is er ook raamtextiel verkrijgbaar, wat het verschil is tussen raamfolie en raamtextiel wordt hieronder uitgelegd.

Raamfolie is gemaakt van plastic. Het is een stuk bekender dan raamtextiel. Raamfolie is ook al erg lang op de markt, terwijl raamtextiel in verhouding met raamfolie nog niet zo heel lang bestaat. Het is dan ook vrij logisch dat je van raamtextiel misschien nog niet eerder hebt gehoord.

Raamtextiel is gemaakt van textiel. De meest bekende soort is van het bekende merk Squid. Squid raamtextiel is verkrijgbaar in meerdere soorten en kleuren. Het zijn verschillende tinten beige en ook een aantal donkere kleuren zoals antraciet. Raamtextiel oogt vaak wat luxer dan raamfolie. Het heeft een wat chiquere look. Net als raamfolie zorgt het er wel voor dat het zicht wordt beperkt. Je kunt moeilijk door het folie heen kijken. Het ligt er daarbij ook aan welke soort raamtextiel je hebt, de een laat meer zicht door dan de ander. Raamfolie is vaak wel voordeliger in aanschaf. Raamtextiel is in veel gevallen duurder dan raamfolie. De keuze tussen raamfolie en raamtextiel ligt dus misschien ook wel aan het budget wat je ervoor over hebt.

Raamdecoratie aanbrengen

Wat betreft het aanbrengen van raamfolie en raamtextiel is er weinig verschil. Beide raamdecoraties zijn vrij eenvoudig aan te brengen. Je kunt er diverse video’s van vinden online om je op weg te helpen. Werk bij voorkeur altijd met minimaal twee man, zo wordt het resultaat vaak het mooist.

Heb je interesse in raamdecoratie en wil je raamtextiel of raamfolie kopen? Een webshop zoals Plakfoliewebshop heeft een erg groot assortiment. Ook vind je daar meer informatie en handige tips om het raamfolie of raamtextiel op de juiste manier aan te brengen.

 

https://www.plakfoliewebshop.nl/