Stravos
Image default
Bedrijven

Kom voor een bijzonder groepsuitje naar het Torture Museum in Amsterdam

Als jij op zoek bent naar een origineel groepsuitje in Amsterdam waarbij je veel leert over een duister gedeelte van de geschiedenis in Europa, dan zit je bij het Torture Museum goed. Kom samen met je klas, sportvereniging of buurtclub de internationale tentoonstelling ‘Straffen en vonnissen in de Middeleeuwen’ bezichtigen en leer tijdens de groepsrondleiding over de verschillende strafinstrumenten er in de Middeleeuwen en daarna werden gebruikt om veroordeelde misdadigers te bestraffen. De martelwerktuigen werden ook gebruikte bij ondervragingen of om de duivel uit te drijven. Kijk je ogen uit en kom erachter hoe deze instrumenten eruitzagen, gebruikt werden en wat voor verhaal er bij ieder werktuig hoort. Met behulp van de historische achtergrondinformatie kunnen wij je een levendig beeld geven van deze duistere geschiedenis in strafuitvoering, die ongeveer liep vanaf de Middeleeuwen tot aan de Franse Revolutie. Er valt genoeg te ontdekken in het Torture Museum in Amsterdam!

Met je collega’s terug naar de middeleeuwen

Wij bieden ook de mogelijkheid om als bedrijfsuitje een groepsrondleiding in het Torture Museum in Amsterdam te boeken. Zo kun jij je samen met jouw collega’s even in de wereld van de Middeleeuwen wanen, toen deze exorbitante manier van straffen bij het dagelijks leven hoorde en gebruikt werd om een ijzingwekkend voorbeeld te geven voor de andere burgers. Aan de hand van de tentoonstelling ‘Straffen en vonnissen in de Middeleeuwen’ willen wij met correcte informatie gaan dieper in gaan op de werking en het uiterlijk van alle 40 instrumenten zodat wij al onze bezoekers een compleet en juist beeld kunnen geven. De machthebbers van toen wilde met deze gruwelijke strafmethodes laten zien dat zij beschikkingsrecht hadden over het leven en lijf van al hun onderdanen. Veel burgers pasten daarom goed op hun tellen want voor je het wist werd je aan de schandpaal genageld, en dan niet in spreekwoordelijke zin.

Boek je groepsuitje naar het Torture Museum

Boek een groepsrondleiding bij het Torture Museum in Amsterdam en ontdek samen het griezelige verleden van straffen in Europa. Wij bieden allerlei groepen, waaronder scholen en verenigingen, de mogelijkheid om met een groepsuitje onze internationale tentoonstelling te komen bewonderen en zo een reis in het verleden te maken. Ben je op zoek naar meer informatie of heb je vragen, dan zijn wij te telefonisch te bereiken via +31 (0)20 320 6642 of per mail via info@torturemuseum.nl. Wij hopen je snel te kunnen verwelkomen.

http://www.torturemuseum.nl/