Stravos
Image default
Bedrijven

Geef je interieur een natuurlijke uitstraling met houten jaloezieën

Houten jaloezieën zijn al een erg populair soort raamdecoratie. Ze geven je interieur een natuurlijke en luxe uitstraling. In deze blog lees je alles over houten jaloezieën en waarom ze je interieur een natuurlijke uitstraling geven.

Verschillende kleuren

De houten jaloezieën van ilumio worden gemaakt van de hoogste kwaliteit lindehout. Dit zorgt ervoor dat de houten jaloezieën een natuurlijke uitstraling hebben. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. Zo zit er altijd een kleur houten jaloezieën tussen die past bij jouw interieur. Zo heb je de keuze uit de kleuren grijs, zwart, wit, beige en bruin. Dit zijn allemaal neutrale kleuren en te combineren met elke interieurstijl. Naast de houten jaloezieën van lindehout bestaan er ook houten jaloezieën van andere houtsoorten. Een voorbeeld hiervan zijn bamboe jaloezieën. Ook deze hebben een zeer natuurlijk uitstraling. Verder zijn deze lichter en milieuvriendelijker dan normale houten jaloezieën.

Privacy en lichtinval regelen

Door de horizontale lamellen van de houten jaloezieën kun je gemakkelijk de lichtinval en mate privacy regelen door simpelweg de lamellen te kantelen. Wil je graag wat natuurlijk licht naar binnen laten schijnen? Dan zet je de lamellen open. Wil je juist het licht tegen houden en optimaal genieten van je privacy? Dan doe je de lamellen gewoon dicht! Houten jaloezieën zijn dus erg gebruiksvriendelijk.

Verschillende soorten jaloezieën

Naast houten en bamboe jaloezieën bestaan er ook nog een aantal andere soorten jaloezieën: aluminium en pvc. Deze twee soorten jaloezieën zijn beiden vochtbestendig. Ideaal voor in vochtige ruimtes als de badkamer en de keuken. Met aluminium jaloezieën creëer je gemakkelijk een moderne en strakke sfeer in huis. Daarnaast is er altijd een materiaal dat past bij jouw interieur. Met pvc jaloezieën kun je er ook voor kiezen om voor de uitstraling van hout te gaan. Je hebt dan verder wel de eigenschappen van pvc. Erg handig dus!

Gemakkelijk te combineren

Houten jaloezieën zijn gemakkelijk te combineren met andere soorten raamdecoratie. Je kunt het gemakkelijk combineren met zachte stoffen een veel verschillende kleuren. Zo zijn houten jaloezieën erg makkelijk te combineren met gordijnen. Ook zijn houten jaloezieën gemakkelijk te combineren met bijvoorbeeld je meubels in huis. Denk bijvoorbeeld aan een houten stoel of tafel of zelfs een houten vloer. Het is maar net wat jij mooi vindt!

Houten jaloezieën op maat

Alle houten jaloezieën van ilumio worden op maat gemaakt. Zo passen ze perfect voor jouw raampartij. De maten zijn uiteenlopend tot wel 240 cm in de breedte en 270 cm in de hoogte. Houten jaloezieën zijn dus ook geschikt voor wat grotere ramen. Daarnaast heb je de keuze uit een ladderband of een ladderkoord. Een ladderkoord is een standaard uitvoering en een ladderband heeft een wat luxere uitstraling. Je kunt je eigen houten jaloezie zo samenstellen zoals jij dat wilt.