Stravos
Image default
Kinderen

Fidget spinners weer terug van weggeweest

In de zomer van 2017 ontstond er plotseling een enorme rage met fidget spinners. Fidget spinners zijn kleine tooltjes die je op je vinger kunt balanceren. Het tooltje houdt balans als je er een flinke draai aangeeft. Het speelgoed was in 2017 het meest verkocht. Maar zo snel de rage ontstond, zo snel voer deze ook weer weg. Toch zien we dat de vraag naar de fidget spinner momenteel weer aan het toenemen is. En dat is niet zo gek. Een fidget spinner is namelijk heel leuk speelgoed. Het houdt de kinderen even weg van de spelcomputer en kan zelfs mee in de auto. Het kleine tooltje past in een broekzak en is dus werkelijk overal mee naar toe te nemen.

Er bestaan veel verschillende soorten handspinners. Maar de meest bekende zijn natuurlijk die met drie ronde hoeken. Deze zijn verkrijgbaar in effen kleuren maar ook met printjes. Er zijn kinderen die al die printjes verzamelen. Maar deze kinderen verzamelen niet alleen deze standaard spinners, nee, zij kiezen juist die soorten die heel anders zijn. Dus die metalen of ninja spinners, ook de duo is favoriet.

 

 

Wat kun je met een fidget spinner doen?

Naast draaien en balanceren op je vingertop, kun je natuurlijk ook wedstrijden houden met je vriendjes. Zo kun je bijvoorbeeld kijken wie de spinner het hardste kan laten draaien. Op Youtube zie je zelfs filmpjes waarbij kinderen, maar ook volwassenen trucs met spinners uithalen. Ze gooien ‘m van de vingertop omhoog en vangen de draaiende handspinner vervolgens met een andere vinger op. Dit soort trucjes vergen echter wel behoorlijk wat tijd om het in de vingers te krijgen. Maar als je de kinderen mee op vakantie neemt naar een ver vakantie oord en je nog kilometers moet rijden, dan is dat natuurlijk een hele leuke uitdaging voor de kids. Zij zijn lekker bezig op de achterbank en de tijd vliegt voorbij want voor de kinderen er erg in hebben, zijn ze op de plaats van bestemming gearriveerd.

 

Waar kun je tegenwoordig nog spinners kopen?

Vandaag de dag zijn er niet veel winkels meer die fidgets verkopen. Een webshop die ze nog wel verkoop is Presentsathome.nl. Zij hebben nog een heel groot assortiment. De prijzen zijn ook stukken lager dan dat we er in 2017 voor betaalden. Voor een paar euro heb je al een leuke fidgetspinner.

 

Fidgetspinner als schoencadeau

Zoek je dit jaar nog een leuk schoencadeau voor de kinderen? Leg een fidgetspinner in hun schoen! Je zult zien dat je kinderen er verrassend blij van worden.  Mocht je geen sinterklaas vieren? Dan kan de spinner eventueel natuurlijk ook met de kerstdagen als kadootje worden gegeven.