Stravos
Image default
Bedrijven

De zomer komt er weer aan, handige spullen voor een dagje strand

Het wordt binnenkort weer lekker warm weer en dan is de kans groot dat je een strand gaat bezoeken. Nederland heeft veel stranden dus er is ook een strand bij jou in de buurt. Omdat je er een gezellige dag van wilt maken, is het belangrijk dat je handige spullen meeneemt zodat je lekker kan genieten van het warme weer.

Strandstoel en parasol

Wanneer het erg warm is en je gaat een dagje naar het strand, dan is de kans erg groot dat het zand erg warm is. Ook zijn er vrijwel nooit bomen of een afdak te vinden op het strand dus je hebt niet echt een plekje waar je in de schaduw kan zitten. Je zit dus heel de dag in de brandende zon en dat kan vervelend zijn. Je kan dan het beste een strandstoel meenemen zodat je niet in het warme zand hoeft ze zitten of liggen. Als je dan ook een parasol meeneemt, dan heb je niet erg veel last van de brandende zon. Dit is ook erg handig als je een koelbox bij je hebt aangezien het ijs in de koelbox hierdoor iets minder smelt.

Koelbox

Als je naar het strand gaat tijdens warm weer dan is het enorm belangrijk dat je voldoende drinkt. Je wilt namelijk niet lauw fris of water drinken want dat is niet echt verfrissend. Het is daarom verstandig dat je een ruime koelbox meeneemt waar je verschillende drankjes zoals bier, fris of water in kan koelen. Koelboxen zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende formaten. Er zijn namelijk koelboxen die geschikt zijn voor enkele blikjes maar ook koelboxen die geschikt zijn voor tientallen blikjes. Welke koelbox je moet meenemen naar het strand hangt puur af van met hoeveel mensen je naar het strand gaat.

Zonnebrandcreme en aftersun

Het is erg belangrijk dat wanneer jij naar het strand gaat dat jij je altijd insmeert met zonnebrandcrème. Wij als Nederlanders kunnen maar slecht tegen de sterke zon en verbranden dus heel erg snel. Het maakt in principe niet uit of je ook een parasol bij je hebt, want dan is de kans alsnog groot dat je verbrand. Wanneer je verbrand bent, dan is dat erg vervelend want je kan daar enkele dagen last van hebben. Als je na het dagje naar het strand weer naar huis gaat, dan is het de bedoeling dat je dan aftersun insmeert. Hiermee verminder je de schade die de zon aan je huid heeft aangebracht, ondanks dat je niet verbrand bent.

Zonnebril

Wanneer je naar het strand gaat, dan kan je regelmatig verblind worden door de zon en dat kan natuurlijk zeer vervelend zijn. Het is niet alleen schadelijk voor je oog maar je kan ook tijdelijk vlekjes in je oog zien. Om dit te voorkomen is het belangrijk dat je een zonnebril bij je hebt wanneer je naar het strand gaat. Zorg ervoor dat de zonnebril voorzien is van UV-wering. UV-wering beschermt je ogen op de juiste manier tegen gevaarlijke stralingen. Zonnebrillen zonder UV-wering kom je eigenlijk niet tegen op de Nederlandse markt, maar het is belangrijk dat je weet dat je nooit een zonnebril koopt zonder UV-wering.