Stravos
Image default
Aanbiedingen

Buitendeurmatten: alles over de varianten, voordelen en mogelijkheden!

Wie binnenshuis de vloer van de entreehal schoon en fris wil houden, moet ervoor zorgen dat er een sterke en betrouwbare deurmat buiten bij de ingang ligt. Een deurmat buiten is onmisbaar als je het binnenshuis, bij de ingang van je winkel of op kantoor schoon wilt houden in de gangen. Maar welke varianten zijn er als je een deurmat buiten zoekt? En welke van deze deurmatvarianten kun je het beste kiezen? Voordat we ingaan op de beantwoording van deze vragen, beschrijven we eerst welke zeer interessante voordelen deurmatten voor buiten kunnen hebben!

De voordelen van een goede deurmat buiten gebruiken

De twee bekendste deurmatten voor buitengebruik zijn schraapmatten en borstelmatten. Deze buitenmatten zijn bedoeld om het grootste en meeste vuil onder schoenen of laarzen te verwijderen. Het voordeel hiervan is dat er een grote hoeveelheid stof, modder en zand achterblijft en niet mee naar binnen gesjouwd wordt. Zo blijft de winkelentree, de hal direct achter de voordeur van je woning of de lobby van je huisartsenpraktijk mooi schoon. Bezoekers, of jijzelf natuurlijk, worden zodoende niet geconfronteerd met stof en vuil als ze jouw pand betreden. Een groot pluspunt hiervan is dat je je bedrijfsimago, bijna letterlijk, flink oppoetst. Je winkel, kantoor of receptie oogt een stuk schoner. Klanten en bezoekers vinden dat fijn. En wat minstens zo voordelig is aan een deurmat buiten met borstels is dat je jezelf – of een ingehuurde interieurverzorger – veel schoonmaakwerk bespaart. We raden overigens aan om naast een deurmat buiten ook een kwaliteitsmat te gebruiken voor binnen. Binnenmatten achter de deur of entree, vaak schoonloopmatten genoemd, zijn vooral bedoeld om vocht te absorberen. Hiermee voorkom je dat er een water- of modderpoel bij de deur ontstaat, wat niet alleen onhygiënisch is en onprofesisoneel overkomt, maar ook gevaarlijk kan zijn vanwege mogelijke glibberpartijen.

Dit zijn bekendste varianten deurmatten voor buitengebruik

Een deurmat buiten is verkrijgbaar in meerdere varianten. De borstelmat, ook wel bekend als outline mat, is een van de bekendste soorten buitenmatten. Deze mat is ideaal om modderige laarzen of schoenen die onder het stof zitten, grondig schoon te kunnen vegen bij binnenkomst. Naast borstelmatten worden bij de voordeur of ingang vaak ook rubberen deurmatten gebruikt met een ribbelstructuur. Ook dit zijn efficiënte buitenmatten waar je veel plezier aan kunt beleven. Ten slotte is een aluminium ‘deurmat’, in de vorm die je bij brandtrappen wel ziet, een populaire keuze. Deze worden vooral in fabrieken gebruikt, bij bouwbedrijven en in loodsen en magazijnen, omdat ze werkschoenen en soortgelijk schoeisel grondig schoonmaken.

Welke deurmat kan ik het beste gebruiken?

Welke van de deze buitendeurmatten voor jou ideaal zijn, hangt af van je voorkeuren, wensen en eisen. We raden je aan om te kiezen voor zekerheid en een optimale schoeiselreiniging. Ga dus voor een combinatie van een deurmat buiten en binnen. Schoenen worden dan gereinigd van zowel zand en stof, als van vocht en blubber. Een deurmat op maat is zeer handig op maat te snijden en gaat lang mee.

https://www.deurmatdirect.nl/buitenmatten