Stravos
Image default
Auto's en Motoren

5 dingen die je niet mag missen op Majorca!

Ga jij deze zomer naar het mooie Spaanse eiland Majorca? Lees dan snel deze 5 leuke dingen om er te doen!

1 Bewonder het uitzicht vanaf Cap de Formentor

In het uiterste noorden van het eiland vind je het schiereiland Formentor. Via een ruim 10 km lange route – die je via haarspeldbochten langs verschillende plekken en uitzichtpunten leidt – kom je aan bij het allernoordelijkste puntje, Cap de Formentor. Cap de Formentor is adembenemend mooi. De vuurtoren staat trots te en de glinsteren en kliffen lopen steil af in zee. Je wordt er daarnaast getrakteerd op een fenomenaal uitzicht over de kustlijn.

2 Bezoek een kasteel

Er zijn maar liefst vijf prachtige kastelen (ruines) te bewonderen op Majorca, waaronder de Castell Bellver, Castillo de Santueri en het Kasteel van Capdevera. Castell Bellver is het meest bezochte en meest toeristische kasteel van de drie. Als je van plan bent om een uitstapje te maken naar een kasteel, neem dan vooral wáter, zonnebrandcrème en wat te eten mee.

3 Wandel een mooie route

Majorca is een wandeleiland bij uitstek! Verspreid over het eiland vind je tal van wandelroutes. Alleen al in het bergachtige gebied Serra de Tramuntana vind je een langeafstandroute van ca. 150 km, de GR221. Het is dé manier om kennis te maken met de natuur van het eiland. Zit je niet op een bergachtige wandeling te wachten, maar doe je het liever rustig aan? Vraag bij jouw hotel of appartementencomplex naar routes in de omgeving. Er zijn er genoeg!

4 Bezoek de Catedral La Seu

Deze prachtige kathedraal in het midden van Palma de Mallorca is zeker een bezoekje waard. Voor 7 euro per persoon koop je een kaartje. Er zijn informatie folders in verschillende talen. De kathedraal is zeer groot en heeft prachtige glas in loodramen. Bij de uitgang kom je nog een inpandig souvenir winkeltje tegen maar voor de prijs kun je beter naar één van de naast gelegen souvenirwinkels gaan.

5 Bekijk Mallorca vanaf een hoogte van 500 meter

Cap Formentor is een geweldige plek om de kustlijn van het eiland te bewonderen. Om een goed zicht over het binnenland te krijgen, is het echter aan te raden om – via een weg vol haarspeldbochten – naar de hoogste top van de ruim 500 meter hoge berg Puig de Sant Salvador af te reizen. Fanatiekelingen kunnen dit overigens per fiets doen!

 

Auto huren in Majorca

Er zijn een aantal plekken in Majorca waar je een auto kunt huren. Kom je aan in Majorca  met het vliegtuig, dan is het natuurlijk het handigste om je auto te huren bij een verhuurbedrijf op het vliegveld. Marbesol, Autos Aguirre, Hertz Dream Collection, Rhodium, Avis, TopCar, Enterprise, Goldcar, Autoclick, Hertz, CICAR, Keddy By Europcar, OK Rent a Car, Wiber, Malco Rent a Car, Atesa, Record, La Palma 24, Owners Cars, Solmar, Europcar, Dollar, Drivalia, Maggiore, Thrifty, Flizzr, Faycan, Firefly en ClickRent hebben onder andere een loket op het vliegveld van Palma. Een auto huren kan al vanaf 20 Euro per dag. Een auto is natuurlijk een perfect alternatief om de omgeving van Majorca te verkennen. Maar mocht je in de stad willen blijven, dan is een auto overbodig. Het openbaar vervoer in Majorca is prima.

https://www.autospanje.nl/nl-eiland-majorca/